• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:25 Parowóz pośpieszny Pt47

WM-MODEL

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
1.743 15 0
W modelarstwie nie ma nic "pilnego" :p Modelarstwo jest sztuką cierpliwości :LOL: :LOL: :LOL:

Cała norma jw. może być ;)

Chyba trzeba będzie stworzyć nowy temat lub działdałna :LOL: do wrzucania podobnych gupotek, a na razie tu, potem się wyczyści. Jakieś inne propozycje?

Załączniki

Robert

Znany użytkownik
Reakcje
475 1 0
Od ponad roku rozglądam się za takimi rysunkami,więc sztukę cierpliwości chyba udało mi się w jakimś stopniu opanować :)
Dziękuję bardzo za te zdjęcia. Bardzo pomogą przy budowie Ol49 ;)

Rubikus

Użytkownik
Reakcje
1 0 0
No powiem Ci Klincie, że sprzęgami mnie rozwaliłeś!!!!!!!!!! Choć w tym drugim jest zarąbiste skrzywienie, które wygląda jak zmęczenie materiału. Tak nie powinno chyba być?! Przypuszczam, że to przez to , że użyłeś sprężyny zamiast pręta gwintowanego. Wygląda to lekko nienaturalnie.

tomek 05

Aktywny użytkownik
Reakcje
2 0 0
Ogryzek napisał(a):
to do worka dorzucić można jeszcze Ty5 :shock: :D hehehe
I Pm2, Pm36 itp. itd :D

Rubikus napisał(a):
Przypuszczam, że to przez to , że użyłeś sprężyny zamiast pręta gwintowanego. Wygląda to lekko nienaturalnie.
Jeszcze zwoje od połowy powinny być w drugą stronę bo to śruba rzymska :p

Załączniki

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam.
Dziś parę fotek zmagań z wózkami tendera. Jest trochę roboty,szczególnie dłubaniny. Chce zrobić je w miarę dokładnie. Jak wyjdą i co sp...... zobaczymy. Wózki są mniejsze o 7mm według uwag które podał kol Robert.
Pozdro.

Załączniki

Maverick33

Aktywny użytkownik
Reakcje
8 0 0
wiesz pisałem ci już kiedyś ,że wg mnie przesadzasz z brudzeniem - troszkę to nierealnie wygląda
co za dużo - znasz to powiedzenie - ale to moje zdanie

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam.
Dziś parę farę fotek wózków tendera, nareszcie je skończyłem. A to finł.
Pozdrawiam.

Załączniki