• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1:25 Parowóz pośpieszny Pt47

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam.
Po krótkiej przerwie następna porcja fotek tendra. Niby już końcówka ale zawsze coś jeszcze trzeba przymierzyć, dopasować itd. Na dziś to wygląda tak. A na sam koniec zostawię sobie semafor, który zamówiłem u kol.Mariusza.
Pozdro.

Załączniki

Kartofel

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Skale modelarskie to znam :p
Teraz mam wyobrażenie ze w świecie tego parowozu wszystko jest większe "tylko" 2x od zwykłego H0.. Wielki szacun dla stworzyciela ;)

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.491 512 30
Piotrek ma rację, że wielkość 0 to 1:45, ma też rację dzungasdier, pisząc, że kolega Kartofel pytał o skalę tego modelu. I tu mam problem: przejrzałem cały wątek i nie znalazłem tej informacji. Wydaje mi się, że model Pt47 jest zbudowany w skali 1:25, a więc w świecie tego parowozu wszystko jest ponad 3 razy większe, niż w H0. Co nie zmniejsza mojego głębokiego podziwu dla autora tego modelu.

OP
OP
K

klint

Aktywny użytkownik
Reakcje
544 0 0
Witam.

Chcę wam pokazać moją PTke ruszającą powoli na szlak. Wiem że to kiepski model, dało się wycisnąć więcej z tego modelu. Ale ja zwykły modelarz jestem, któremu modelarstwo kolejowe zaczęło sprawiać frajdę. Co tu pisać jest jak jest. Muszę się jeszcze sporo podszkolić.

Pozdrawiam.
Ps. To jeszcze nie koniec, muszę dodać semafor :LOL:

Załączniki

Robert

Znany użytkownik
Reakcje
475 1 0
Super, że dobrnąłeś do końca. Wykonałeś kawał roboty. Zobaczysz, że przy każdym kolejnym modelu zaczniesz podnosić poprzeczkę coraz wyżej 8)