Zazdrość to jedna z najgorszych plag ludzkości. Teoretycznie się jej wyrzekam, jednak jako słabiutkie ogniowo owej ludzkości, czasami daję się jej ponieść. Dzisiaj zwyciężyłem lenistwo i udałem się do jednego ze składów budowlanych po takie jedno "coś". Niestety dla pracowników "coś" to ciągle za mało by pomóc takim zagubionym duszom, więc w stresie i z trzęsącymi się rękoma chwyciłem za telefon.
A tu co? Otwiera się forum i ten tutaj wątek. Ślinka pociekła, oczy zaszły mgłą... Zazdrość przejęła stery. Brakujące "coś" poszło w odstawkę a ja po przebudzeniu znalazłem w aucie stertę badyli i śrubek.
I o to co wyszło... Wszystko nie tak, multum poprawek, ale już wiem co i jak i next będzie znośniejsza. Pomysł na konstrukcję się w zasadzie sprawdził - miała być i jest lekka a do tego stabilna a półki się nie uginają. Rama tył i szybki to na sam koniec. Efekt i ilość pomysłów które sprawdziłem w ciągu tych 2 godzin był wart
Ale ja tu baju, baju, a zaraz po oddaniu torów do użytku, przeleciał nimi Rheingold, w wydłużonym ponoworocznym zestawieniu 1938 roku (gdzieś między Karlsruche a Bazyleą).
Badeńska 18tka ma już dumnego faszystowskiego orła. 80 lat później sami Niemcy będą go z pogardą nazywać Pleitegeier (splajtowany sęp).
A tutaj również Rheingold, ale już w codziennym zestawieniu gdzieś między Kolonią a Mannheim. Skład miała prowadzić 18 504, ale kto ją tam wie, gdzie się menda szwenda. W zamian kuzynka - 18 417.
Wystąpiły:
badyle i śrubki
ściana (to debiut)
BR18.3 - Liliput Bachmann
BR18.4 - Roco
Skład Rheingolda - Brawa (w tym debiut dwóch wagonów dodatkowych wydanych w grudniu)
Nieobecna - poszukiwana
BR18.5 - Fleischmann
i gwóźdź programu - w zasadzie cyrku - kijek trzymający badyle w pionie przy ścianie. Bez niego show by się nie odbył
PS1 - teraz mi się przypomniało - brakującym czymś to wąż do gazu, już 4,5 zimy już będzie jak zakręcili gaz i kazali wymienić. No nic, przyjdzie jeść kanapki kolejną zimę.
PS2. Ponoć będzie aktualizacja listy grzechów śmiertelnych. "Kto zdjęć swych gablot nie udostępnia, na wieczonść potępion będzie". Więc sorry, siła wyższa. Ja już wiem, że mnie zgarną za marną jakość fot.