• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nasze półki z modelami

horrido

Aktywny użytkownik
Reakcje
241 11 1
Dzięki za odpowiedź @Arekmiz. Aha, czyli sklep "Przystanek" wie jak to zrobić.
Ja na ostatnich targach w Lipsku rozmawiałem nawet z p. Detlefem Richterem - tego specjalisty PIKO od sterowania cyfrowego - ale on niestety też musiał spasować. Sprawdzaliśmy Firmware i pokazywało, że aktualne. P. Richter obiecał, że zbada sprawę i się odezwie ale... cisza.

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
39 5 1
Dobry wieczór, powstaje u mnie witryna długości 195 cm półki, zwracam się z zapytaniem o opinie/doświadczenia własne co do odstępów między poszczególnymi półkami w skali HO.
Dostępny wymiar wewnętrzny to 39cm.
Przy 5 rzędach na modele odstęp wyniósł by 7,5 cm, a przy 4 rzędach około 9,25.
W tygodniu chciałbym zlecić frezowanie dna, I do końca nie wiem, na który wariant się zdecydować.

Załączniki

puszo

Aktywny użytkownik
Reakcje
215 3 3
Zdecydowanie 4 rzędy po 9.25 cm. Ja mam bardzo podobną do twojej i u mnie wysokość pomiędzy rzędami wynosi 9.5 cm. O ile małe wagony to spokojnie ustawiasz o tyle np: "Bipa albo Bohuny " to już przy ustawieniu ich ocieram dłonią o górną część kolejnego rzędu. 7.5 cm moim zdaniem za mało. U mnie jeszcze dojdzie torowisko na każdym rzędzie więc wyjdzie pewnie równo 9 cm

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 771
Tabor 170
Tabor 215
K
Tabor 19