• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nasze półki z modelami

old_jawa

Znany użytkownik
Reakcje
2.188 69 1

FENIX

Znany użytkownik
Reakcje
3.964 262 31
Tak ,to jest problem zgłaszany przez wielu kupców ,
skąd wziąć 3,5 metra ściany wolnej ?
A otwieranie jest podobne jak w hydraulice z Plexy ,-z boku
Natomiast czyszczenie z kurzu na zewnątrz , moja psik ,psik i ręczniczek,
zaś hydrauliczne dziewięć rur 3 metrowych jak ?
Ktoś to porównywał ?
O moją można się oprzeć , szkło z certyfikatem , hartowane , etc.
a o rurki.............. nie radzę.

xTOMOx

Nietypowy Obserwator
Reakcje
165 244 9
U siebie mam coś w stylu gablota ogłoszeniowa, bez teleskopów, radzę sobie podpórką. 110x60 kupione 2 sztuki jakieś 17 lat temu za śmieszne pieniądze. 6 flexów, ale wejdzie i 7 zamontowanych na kątownikach montażowych 30x30mm.
Teraz można kupić w dowolnym rozmiarze. Ta przykładowa o takich wymiarach 6 stów to lekko bez teleskopów.

Załączniki

Ostatnio edytowane:

browar łódź

Aktywny użytkownik
Reakcje
327 14 9
Ja równierz powoli dobijam do końca. Mam nadzieję na dwie EP09, EP05 i jakieś dwa parowozy w przyszłości. Kilka wagonów towarowych i koniec ponad 160 pozycji wystarczy by cieszyć oko raz na jakiś czas

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.263 26 8
Rozumiem Wasze problemy z miejscem i ja też właśnie kończę majsterkować oraz zagospodarowywać ostatnią ścianę ;) Jedna gablota jest przeznaczona na samochody, a druga pociągi. Teraz czekam na szyby i można będzie opróżniać pudełka. Mam nadzieję, że niespodzianek z gablotą nie będzie, bo przy dłuższych pólkach zawsze jest problem :eek:

IMG_9811-1.jpeg

IMG_9833.jpeg

IMG_0005-1.jpeg

IMG_0006-1.jpeg

Ropu

Znany użytkownik
Reakcje
1.441 30 2
Rozmierz i przystrzel albo przykręć półki po długości do tylnej ścianki gabloty. Ścianka zadziała jak element nośny, usztywni całość, a półki się nie ugną nawet na milimetr.

Hydrus

Aktywny użytkownik
Reakcje
166 0 0
Moja półeczka v. 2.0. Długość: 250 cm, wysokość 72,5 cm, półeczki o szerokości 6 cm i grubości 5 mm (kupione w OBI we Włoszech). Zamiast torów są wyfrezowane rowki o szerokości 3 mm, wyłożone cienką tasiemką miedzianą, a więc potencjalnie można ją "zelektryfikować". Być może dorobię ścianki boczne oraz zakryję od przodu cienką, przeźroczystą folią.
W moich marzeniach wersja trzecia będzie mieć ok. 360 cm długości (najdłuższe składy pasażerskie mają mieć 11-12 wagonów) i 12 półeczek na 12 pociągów, ale być może będzie zrobiona zupełnie inną techniką i nie jestem pewien, czy będzie wisieć na ścianie, czy może stać przy ścianie.
polka_20.jpg

saabal

Aktywny użytkownik
Reakcje
319 11 1
Moja półeczka v. 2.0. Długość: 250 cm, wysokość 72,5 cm, półeczki o szerokości 6 cm i grubości 5 mm (kupione w OBI we Włoszech). Zamiast torów są wyfrezowane rowki o szerokości 3 mm, wyłożone cienką tasiemką miedzianą, a więc potencjalnie można ją "zelektryfikować". Być może dorobię ścianki boczne oraz zakryję od przodu cienką, przeźroczystą folią.
W moich marzeniach wersja trzecia będzie mieć ok. 360 cm długości (najdłuższe składy pasażerskie mają mieć 11-12 wagonów) i 12 półeczek na 12 pociągów, ale być może będzie zrobiona zupełnie inną techniką i nie jestem pewien, czy będzie wisieć na ścianie, czy może stać przy ścianie.
Zobacz załącznik 1161457
Zakryj, zakryj. Zanim wszystko zajdzie w każdym zakamarku ;)
Dobrze, że długość jest 8 pasażerów.
Te 2m (wewnątrz) to przyzwoite minimum na formowanie fajnych składów.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 771
Tabor 170
Tabor 215
K
Tabor 19