• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Dyskusja Nasze półki z modelami

TomaszEL

Aktywny użytkownik
Reakcje
403 1 0
Czy wagony są oświetlone, jeżeli tak poproszę jeszcze nocne zdjęcie, bo zapewne wyglądać będzie imponująco.
Nie wszystkie jeszcze są oświetlone i gablotka też jeszcze nie jest "pod prądem" ale jak tylko to się zmieni to na pewno pokażę.
Na razie na zachętę :)

485037255_2084807158651032_6442420996329316805_n.jpg

Dodam że w żadnym moim wagonie energetyki po podświetleniu nie prześwitują ściany. Szczegóły w wątku: https://forum.modelarstwo.info/threads/czteroosiowa-platforma-pkp-energetyka.61539/post-1169556
Zapraszam :)

qwertas

Znany użytkownik
Donator forum
Reakcje
2.206 58 2
Cześć, czy któryś z wagonów to przydziały Stettin?
Oznaczenia dyrekcji KPEV Szczecin mają modele z zestawu:
Fleischmann 4902 - towos T9.3 + 5 waognów (oznaczenia dyr. Szczecin ma parowóz + bodajże 3 z 5 wagonów)
Roco 76060 - 3 wagony towarowe
Roco 76049

W epoce II ciekawymi modelami ze Szczecina jest BR64 z glapą + 5 donnerów Brawy. A towarowych całkiem sporo.

Hogben

Użytkownik
Reakcje
91 0 0
Jeśli pozwolicie pochwalę się nową gablotą. 244x64x8cm i 1 szyba :) z tego chyba najbardziej jestem dumny. Podświetlenie LED każdej półki regulowane zdalnie w temperaturze od 2700 do 4000 K , i intensywności światłą od "gdzie moja maska spawalnicza ? " do "kolacja przy świecach " , wymienne winietki do prezentacji taboru. Teraz tylko zapełniać ...

IMG-20250830-WA0011.jpg

Gab3.jpg

gab1.jpg

Andrzej B

Aktywny użytkownik
Reakcje
541 295 16
Podświetlenie LED każdej półki regulowane zdalnie
Możesz podać więcej szczegółów oświetlenia, producent ewentualnie link do sklepu. Napisz jak rozwiązane jest oszklenie bo nie jestem pewny czy dobrze widzę, że jest uchylne do góry, dziękuję. Półeczki na modele z zielenią są jak to młodzież mówi "w pytę" :D Jak będziesz miał zapełnioną większą ilością modeli proszę też wstaw zdjęcia.

Ostatnio edytowane:

Hogben

Użytkownik
Reakcje
91 0 0
Możesz podać więcej szczegółów oświetlenia, producent ewentualnie link do sklepu. Napisz jak rozwiązane jest oszklenie bo nie jestem pewny czy dobrze widzę, że jest uchylne do góry, dziękuję. Półeczki na modele z zielenią są jak to młodzież mówi "w pytę" :D Jak będziesz miał zapełnioną większą ilością modeli proszę też wstaw zdjęcia.
Z pewnością jest wiele bardziej zaawansowanych systemów, ale ja z powodzenie stosuję LED Cutflexi marki Inspire , która jest marką własną Leroy Merlin. . Głównym dla mnie atutem jest łatwa dostępność , i duży wybór produktów komplementarnych tego systemu. Można też łączyć zestawy.

https://www.leroymerlin.pl/produkty....ds&gbraid=0AAAAAD3eUPGeR0xt3K5i29kbmF6Vj51vF

Regulacja barwy od 2700 do 6500 K pozwala dostosować oświetlenie gabloty do pory dnia lub głównego oświetlenia w pomieszczeniu , lub po prostu do własnych preferencji. Zauważyłem jednak że przy moim "krecim" wzroku chłodniejsze światło lepiej "wyciąga" najdrobniejsze detale :)

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 771
Tabor 170
Tabor 215
K
Tabor 19