• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nasze półki z modelami

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.177 596 30

mikl

Znany użytkownik
Reakcje
4.477 123 11
@Andrzej Harassek. Dokładnie tak. W tubie się mimo tej roznicy w skali zmieści. A chyba na makietach tez bo ogólnie w UK skrajnia chyba węższa. Ogolnie Accurascale robi piękne rzeczy (skład Caledonian Sleeper czy "smutna" Class 37 - wszystkie jeszcze w trackie produkcji ale zdjęcia poglądowe robią wrażenie )

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.177 596 30
A na moją półkę dojechała "Odra". Na początek bez baru:

IMG_8934a.JPG

A teraz bardziej realnie, z barem. Niestety, właściwy wagon uległ awarii, więc jest zastępczy, oliwkowy. ;) Model oczywiście Piko, ale z daleka dużej różnicy nie widać.

IMG_8948a.JPG

IMG_8949a.JPG

Pawelec PKP

Znany użytkownik
Reakcje
1.366 94 9

Andrzej Harassek

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.177 596 30
No, Tobie też miałbym czego pozazdrościć. A przede wszystkim zapału i samozaparcia w budowie makiety - to jest coś, czego mnie zawsze brakowało.

el14

Aktywny użytkownik
Reakcje
139 17 0
Hej, może mi ktoś doradzi z czego najtaniej zrobić cienkie półeczki/schodki do wnętrza gablotki? To na zdjęciu to ręczny, amatorski wyrób, prawie bezkosztowy, acz mnie satysfakcjonujący. Jednakże brak mi jednego "pięterka", bo cos tam luźnego wciśnięte z tyłu możnaby wyeksponować, a docelowo jeszcze EIC Sobieski z EU44 ma tam się zmieścić (o tyle o ile będzie kiedykolwiek). Teoretycznie mogę każde piętro schodkowe obniżyć o ok 1,5 cm i wcisnąć jeszcze jedno nieschodkowe, ale to dodatkowe musi być już z czegoś cieniutkiego (szkło, pleksa, sklejka?) i nie wiem z czego. Bo kolejny zwykły schodek już na szerokość nie wejdzie i dodatkowe piętro musi być nad ostatnim, a nie schodkowe. Mam nadzieję, że cokolwiek zrozumiałe to co napisałem ;)
A może całkiem nowe "schodki" z czegoś sporządzić?
IMG_20211231_132905.jpg

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 771
Tabor 170
Tabor 215
K
Tabor 19