No jednak się rozminąłem z prawdą, wrócę na Hel, choćby po to żeby połazić po wąskich torach, ale to za dwa lata.
Wracamy z Helu późno a jeszcze jakieś 90 km, dwa postoje na przecięciu głównej drogi przez tory wąskotorówki.
Pierwsze.
I kilka fotek, daleko się nie zapuszczałem bo nie było czasu, a i tak chwilę zeszło na poszukiwaniu cech na szynach.
Wracam.
Tak się łączy rozjazdy wąskotorowe z szynami normalnymi.
Przejazd przez drogę i po drugiej stronie.
Jeszcze kawałek i do autka, ciągnie żeby tak pójść i iść, i iść.
Powoli w pokrętnym umyśle krystalizuje się pomysł na quasi drezynkę, małe poręczne składane jeździdełko, jednoosobowe, cały czas siedzi mi to w głowie, gdybyśmy mieli większy samochód, teraz z córeczką prawie brakuje miejsca, myślę intensywnie.
Ruszamy i po kilku minutach zatrzymujemy się przy drugim skrzyżowaniu torów i drogi.
Jest cicho i spokojnie, taki las to lubię.
Od rozwidlenia wracam do drogi.
Za przejazdem mijanka.
Na łubku data 1932 przynajmniej tak mi się wydaje.
Cechy które znalazłem w stosownym miejscu zaprezentuję po powrocie z kolonii karnej Ldzań.
Wracamy z Helu późno a jeszcze jakieś 90 km, dwa postoje na przecięciu głównej drogi przez tory wąskotorówki.
Pierwsze.
I kilka fotek, daleko się nie zapuszczałem bo nie było czasu, a i tak chwilę zeszło na poszukiwaniu cech na szynach.
Wracam.
Tak się łączy rozjazdy wąskotorowe z szynami normalnymi.
Przejazd przez drogę i po drugiej stronie.
Jeszcze kawałek i do autka, ciągnie żeby tak pójść i iść, i iść.
Powoli w pokrętnym umyśle krystalizuje się pomysł na quasi drezynkę, małe poręczne składane jeździdełko, jednoosobowe, cały czas siedzi mi to w głowie, gdybyśmy mieli większy samochód, teraz z córeczką prawie brakuje miejsca, myślę intensywnie.
Ruszamy i po kilku minutach zatrzymujemy się przy drugim skrzyżowaniu torów i drogi.
Jest cicho i spokojnie, taki las to lubię.
Od rozwidlenia wracam do drogi.
Za przejazdem mijanka.
Na łubku data 1932 przynajmniej tak mi się wydaje.
Cechy które znalazłem w stosownym miejscu zaprezentuję po powrocie z kolonii karnej Ldzań.
-
9
-
3
- Pokaż wszystkie