a co z tym ,,przymałym,, wiaduktem Hani, wiesz cos więcej ?
Pomijając fakt iż Twój wpis ma charakter prowokacji, bo jeśli używasz stwierdzenia "przymały" wiesz dokładnie o co chodzi i gdybym był złośliwy odpowiedział bym ja Jezuita pytaniem:
"A gdzie są armady promów które obiecał Mateusz, klucze zasnuwające niebo swym blaskiem dronów i niekończące się potoki elektrycznych narodowych samochodów" , ale nie jestem jak widać, poza tym jednak odrobinę Cię lubię i szanuję, odpowiem zgodnie z tym co sądzę na ten temat.
Od czasów obalenia komuny tym miastem podobnie jak i krajem rządzą nieudacznicy, bez względu na przynależność partyjną ich decyzje mają na celu tylko jedno, zgromadzenie odpowiedniej ilości kasy/ obsadzenie kluczowych stanowisk znajomymi i krewnymi/ destrukcję której jak w przypadku obecnej grupy rządzącej agentury rosyjskiej można się domyślać.
Z początku Hanka zwiodła wszystkich swych wyborców, mnie też, potem już było , jest a będzie jeszcze gorzej, całkowicie nie panuje nad podległymi jej służbami, czego efektem są:
-niekończące się remonty dróg, wykonywane z opóźnieniem i źle
-brak jakiejkolwiek idei sterowania w tym mieście ruchem, ot siedzą bubki w biurach i nie wychodząc na miasto projektują skrzyżowania i inne ciągi komunikacyjne, zupełnie jak tu gdzie brylują internetowi miłośnicy kolei i kolekcjonerzy
-upadek komunikacji, przy jednoczesnej podwyżce cen biletów
-buta i brak szacunku da elektoratu
-itd.itp
Podjechałem tam do tej wiekopomnej budowy i zapytałem przez płot pana który nie wyglądał na zwykłego robola, co się tu wyprawia i co to za chryja ze starymi planami z 2013 roku i nieuwzględnieniu na nich remontu linii kolejowej z podniesieniem torowiska, zrobił taką minę jakbym mu uwiódł żonę i to kilka razy pod rząd, po czym kazał mi "spierdalać z palcu budowy" cóż uległem sile argumentów, złożyłem oficjalną skargę na niego czekam na odzew.
Jak nie patrzeć to kolejna wpadka urzędników od dróg i czegoś tam, ale gdybym miał wybierać między tym burdelem, a budowaniem sanktuariów zmarłemu, o pardon zamordowanemu Prezydentowi, budowie kolejnych kościółków, odmawianiu koronki na każdym rogu ulic, kretyńskim plakatom za publiczne pieniądze, delegacjom do Izraela na konferencję na temat odsalania wody morskiej jak to za prezydio Kropiwnickiego, budowę wagin szpecących plac Dąbrowskiego, itp, to jednak wolę burdel obecnie nam miłościwie panującej Hanki niż Wasz pislamski ład.
Mam nadzieję iż zadowoliłem Twoją ciekawość, choć zdaję sobie sprawę że jednak niewiele Ci powiedziałem, myślę że zamiast do zwykłego robola zwróć się z tym pytaniem do wspomnianego zarządu.
Doceń moją odpowiedź i nie próbuj polemizować, ponieważ nie miejsce tu na to i kolejne próby prowokowania kłótni zostaną usunięte, i zgłoszone do moderatora.
Miłego popołudnia.