• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa - Linia 397

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
:) No to jest tak mniej więcej jak u Artura na modułach. Najpierw niska, potem dłuższa a potem już na sam koniec ta bardzo długa.
Pozostanie mi jeszcze do zrobienia jeden mały budynek na ten moduł ale na razie :cenzura:

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.432 3 0
Wiosenna bo tak ją nazwali w sklepie z małymi ilościami w którym kupuję :) Wszystkie dioramy mam na niej zrobione. Kolor może nie taki jak polaka ale świetnie się sadzi :)

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Na dziś takie coś. Po plebanii przyszła kolej na mur kościelny. Próbowałem użyć zestawu Auhagena z murem ceglanym ale jakość plastiku, a raczej fug na słupkach nie pozwala na osiągnięcie zadowalającego efektu. Mur powstanie zatem z kartonu. Plan rozpocząłem od jednej z trudniejszych rzeczy, mianowicie od bramki. Według planu będzie to wyglądało mniej więcej tak:

Screen Shot 2015-10-14 at 7.12.57 AM.png

Sama ściana to karton tynkowany plakatówką na szaro i potem mazany półsuchym pędzlem dla podczernienia. Bramka lutowana z drutu mosiężnego, podkład i malowana na czarno. Całkowita wysokość to 6cm. Uwagi? Sugestie? Mile widziane...

P.S. Zdjęcia umieszczę jak już będzie wszystko gotowe.

Ostatnio edytowane:

Inkson

Administrator
Zespół forum
Donator forum
MGKP
BGM
Reakcje
1.939 32 0
Doceniam wykonanie bramki samemu, ale jak byś miał taką możliwość to bramki kościoła były bardziej bogato zdobione. Wiem, że to trudne ale warto spróbować jakieś zdobienia dolutować.

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Przepraszam że tak późno... Nie, śle przyjaciele sąsiadów byli :( To małe miasto i prawdopodobieństwo jest zawsze wysokie.

Z innej beczki. Ostatnio było dość dużo pracy, projekt grantu itd więc mało było czasu na pracę przy makiecie. Grudzień zbliża sie jednak wielkimi krokami i trzeba się spieszyć!

Jest kilka spraw donwykonania związanych z makietą ale które nie są modułami. Łatwo zgadnąć co jest na zdjęciu, prawda? :)

Załączniki

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Zakład produkcji ogrodzeń działa pełną parą! Na zdjęciach widać dwa warianty słupków. Tych z tabliczką jest 10 a tych bez jest 8. Do ogrodzenia jest dość długi i wąski prostokąt. Zatem po 9 słupków na każdą stronę.

W następnej kolejności do zrobienia jest konsola z opisem makiety. Dość prosta rzecz ale trzeba zrobić. Rama na stojaku, w środku płyta pod nią plexi i pod tym arkusz papieru z opisem. Najtrudniej chyba będzie napisać tekst. Nie za dużo, nie za mało - co przedstawia makieta, jakie realia, opis kilku szczegółów może...

Później trzeba jeszcze zrobić płyty z uchwytami do transportu makiety. Ale to już powinno zająć tylko jeden dzień.

Do wykończenia są jeszcze dwa moduły. Kruca bomba, mało czasu panie mechaniku!

Załączniki

Reakcje
571 8 0
Widzę, ze masz kolejny "fach w ręku". Po prostu stolarstwo artystyczne!(y):D
Po wystawie będziesz mógł "opchnąć" te pulpity jakiemuś znajomemu pastorowi , albo orkiestrze ...:p