• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa - Linia 397

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Dziś powstał taki opis makiety (załącznik). Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, zawsze jest to mile widziane :) Sam opis będzie jutro wydrukowany w rozmiarze 62.5cm x 35.5cm i włożony do odpowiednio przygotowanej wcześniej ramki na stojaku. Jak tylko Maluszek pójdzie spać - robimy krzaki i "odfutrzamy" futerko :)

Załączniki

Flotoma

Znany użytkownik
Reakcje
5.982 5 0
Zmieniłbym fotkę Syrenki :) Ta na zamieszczonym zdjęciu jest prototypem. Wg. mnie powinieneś poszukać fotki z Syreną R20, czyli seryjnym "pick-upem". Poza tym trzymam kciuki za udaną prezentację! :)

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Zdjęcie poprawione! Dziękuję za czujność!

Krzaki rosną. Zawsze uważałem że moduły dużo zyskują po wetknięciu słupów telegraficznych Pana Kluby...
[DOUBLEPOST=1449125524,1449124456][/DOUBLEPOST]Więcej krzaków?

Załączniki

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Nie wiem dlaczego ale cały czas robiąc te moduły miałem wizję SP42 + jajecznica na nich. Mam nadzieję że ta legnicka dojdzie. Jak nie - jest jeszcze Opolska :) Dobranoc.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.931 531 30
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi, zawsze jest to mile widziane
Opis fajny, miałbym tylko drobne uwagi językowe (trochę mi głupio, bo przecież kolega Walter używa angielskiego na co dzień): nie wiem jak w amerykańskim angielskim, ale w brytyjskim przymiotniki pochodzące od nazw krajów (narodów) pisze się wielką literą, czyli Polish, nie polish, German, nie german. A w pierwszym zdaniu użyłbym raczej słowa fictitious, zamiast fictional - ale może w Ameryce tak się mówi?

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Przez to że używa się języka na codzień, przyswaja się również niektóre powszechne błędy. Nie jest jeszcze tak źle bym nie rozróżniał "there", "their" i "they're" ale...

Jeśli chodzi o fictional i ficticious to to drugie słowo ma odrobinę negatywną konotację, oznacza "zmyślony" ale bardziej w sensie "skłamany" niż po prostu "wymyślony", "fikcyjny". W sumie jednak chyba "ficticious" będzie lepiej.

Jeśli chodzi o wielkie litery - muszę sprawdzić :)
[DOUBLEPOST=1449145640,1449145123][/DOUBLEPOST]Ostatnie detale jakie zostały do wykonania to wskaźniki W4, W6a, W13, W16. To doda makiecie smaczku :) No i słupki hektometrowe. Postaram się je zrobić ale nie wiem czy zdążę. Trzeba by je potem wetknąć w makietę jak już będzie rozstawiona.

Ostatnio edytowane:

Jan Bednarczyk

Znany użytkownik
Reakcje
1.617 14 6
Ten moduł z przejazdem i wagonem ma troszeczkę inny odcień podsypki od pozostałych, może ten kawałek toru został wymieniony, a tak to bardzo przyjemnie się ogląda, wspaniała zieleń.I zamiast tego Trabanta wstawił bym Mikrusa.