• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa - Linia 397

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
@Ty5 - masz oczywiście rację. Rozważałem taką opcję. Zostawić to jako okno i udawać że okienko kasowe jest w środku w poczekalni. Wybrałem jednak wariant który jest zrobiony bo daje jeszcze jeden szczególik na budynku (tabliczki) i można dadatkowo ustawić osobę kupującą bilet. Sam budynek jest na tyle mały że gdyby zrobić okienko kasowe w środku to nie ma miejsca na ławki dla pasażerów.

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Dorobię ideologię (choć tego nienawidzę) :) Trzeba pamiętać że w środku jest jeszcze piec kaflowy ogrzewający kasę i poczekalnię. Czyli na ściance działowej musi zmieścić się okienko i piec i drzwi wejściowe do kasy. No nic, musi już tak zostać jak jest...

Adam Okuń

Znany użytkownik
Reakcje
1.202 1 0
To jest tzw letnia wersja kasy szybkiej obsługi. Jak w lodziarniach. Latem sprzedaż od ulicy tu od peronu. Zimą gdy mróz trzaska i panienka z okienka narażona by była na chore zatoki otwierają okienko w poczekalni. Ogrzewanej :)

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
No to daszek jest. Jeszcze "smoła" schnie...

Niby nie skomplikowana operacja ale jak się chce zadbać żeby papa była ułożona jak trzeba to się trochę trzeba natrudzić. Na szczęście udało się starą papę odkleić.

Załączniki

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Idąc tym tropem to i w aptekach jest okienko w drzwiach :) Ale zgadzam się ze @stare tory, mam taki obraz w głowie z okienkiem w drzwiach. Ale daszek jest i jest dobrze :)

Lubię ostatnio takie modyfikacje budynków żeby były nawet bryłą mniej jak w zestawie. Na przyszłość do starszych zestawów Auhagena przydałoby się okna laserowe. Wtedy można by takie ładne zrobić z prętów jak w kasach bywało.