• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa wg norm Makieta H0e - rozbudowa

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.617 79 2
Czasu coraz mniej na dłubanie ale by nie wyjść z wprawy, wieczorkiem działam w miarę możliwości. Tym razem maszyna dla nadleśnictwa od chłopaków z Poznania no i do kolekcji SKOT z białym pasem. Niestety bez kalkomanii jeszcze. Jak tylko zostanie dosłana, sprzęt zostanie o nią uzupełniony. Pozdrawiam.

Załączniki

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.617 79 2
Było trochę druku do złożenia no to czas na coś bardziej konkretnego w wolnej chwili. Po rozmowach z Kpt. Nemo wspólnie podjęliśmy decyzję o budowie wąskich skrzynek z naniesieniem na październikową*) wystawę. Będą to dwie skrzynki rozjazdowe prawa i lewa oraz proste szlakowe. Na razie skrzynki są w budowie niemniej liczy się fakt że projekt nabiera tempa. Część elementów już zgromadzona. Pozdrawiam serdecznie

*) na prośbę autora wpisu zmieniono miesiąc z września na październik.

Załączniki

Ostatnio modyfikowane przez moderatora:

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.617 79 2
Prawdę mówiąc to nie wiem. Nabyłem go na znanym portalu aukcyjnym. Teraz schnie wóz dowodzenia. Jak go ogarnę to wrzucę na pokaz.

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.617 79 2
Koła chyba były robione na tzw oko, niemniej producent zapewnił że je zwymiaruje i będą dostarczone prawidłowe. Brawo koledzy za spostrzeżenia.

hamulcowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.167 26 1
Pozwoliłem sobie napisać do producenta. Zobaczę co odpisze w temacie mimo wszystko.
W internecie znalazłem opis techniczny Skota. Wprawdzie nic nie napisano, że FSO Polonez był jego sportową wersją, ale w opisie technicznym transportera jest napisane, że miał opony 13,00-18". Nie bardzo potrafię określić ich wymiar w mierze zrozumiałej dla przeciętnego Polaka-szaraka, ale sądzę, że znajdzie się ktoś "starszy i mądrzejszy" i tę zagadkę rozwiąże.
Z wąskim torem

kosia51

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 0 0
Było trochę druku do złożenia no to czas na coś bardziej konkretnego w wolnej chwili. Po rozmowach z Kpt. Nemo wspólnie podjęliśmy decyzję o budowie wąskich skrzynek z naniesieniem na październikową*) wystawę. Będą to dwie skrzynki rozjazdowe prawa i lewa oraz proste szlakowe. Na razie skrzynki są w budowie niemniej liczy się fakt że projekt nabiera tempa. Część elementów już zgromadzona. Pozdrawiam serdecznie

*) na prośbę autora wpisu zmieniono miesiąc z września na październik.
To wąskotorówka H0e? A ta wystawa to gdzie będzie?

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.617 79 2
Tak to będzie H0e a wystawa będzie w moim mieście czyli w Piotrkowie Trybunalskim. W dziale imprezy - kalendarz jest mała wzmianka. Więcej informacji będzie przed samą imprezą.

kosia51

Aktywny użytkownik
Reakcje
253 0 0
Tak to będzie H0e a wystawa będzie w moim mieście czyli w Piotrkowie Trybunalskim. W dziale imprezy - kalendarz jest mała wzmianka. Więcej informacji będzie przed samą imprezą.
Mam nadzieję, że się wybiorę jak tylko moja Kańczuga będzie w stanie nadającym się do pokazania.

Arti2811

Moderator
Reakcje
2.617 79 2
Kwestie dodatkowych modułów są do uzgodnienia ponieważ lokal oferuje ograniczą powierzchnię wystawową. Niemniej na wszystkie ustalenia jest jeszcze czas.

Status
Zamknięty, nie możesz umieszczać tu nowych wpisów.