• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.598 31 1
Ja nie wiem, czemu się tak nadymasz w tym temacie. Koś ci zrobił krzywdę czy co? Od początku producent/projektant szuka wsparcia na zewnątrz w rozwoju swojego pomysłu oferując, powiedzmy wersję beta, za rozsądną cenę. Nie chcesz nie kupuj, zawsze masz opcję za prawie trzykrotną cenę, nie będzie fochów, to tyle. Poza tym te wycieczki narodowościowe, żal...

Wracając do tematu....

Halotron znajduje się na płyce dekodera, OK, w której części wózka zależy go dokładnie przykleić? Ma ktoś jakie fotki?
O! Koledze brakuje też instrukcji.:)
Ja na tym poprzestanę i nie spodziewam się już odpowiedzi, bo nie chcę dalej się rozpisywać i ciągnąc tej dyskusji.

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
217 0 2
A o jaką "subtelną różnicę" chodzi? Że to 21MTC? PluX22 kosztuje 99,99 euro, więc po dzisiejszym kursie ok. 420-430 zł. Ale dochodzi przesyłka.
To jest pusty dekoder jakby co... Czyli jeszcze programator albo usługa wgrywania. Ale nie o to chodzi.
My oferujemy tańszy dekoder, który działa trochę gorsze.
Jak chcesz niezawodność to nie trzeba go kupować i tyle, jednak są osoby, które poradzili z ewentualnymi komplikacjami i chętne pomagają w rozwoju i naprawę tych błędów. ESU też taki był na początku 20 lat temu.
Proszę zostawić temat porównywania dekoderów i zgłaszać tutaj sugestie i problemy z naszym dekoderem.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.901 527 30
Proszę zostawić temat porównywania dekoderów i zgłaszać tutaj sugestie i problemy z naszym dekoderem.
Popieram i też proponuję powrócić do zasadniczego tematu tego wątku. Umówmy się: dekoder Railbox kosztuje połowę ceny dekodera renomowanych producentów jak ESU, czy Zimo, otrzymujemy za to produkt nie do końca jeszcze dojrzały, wymagający od użytkownika pewnej znajomości rzeczy, żeby uzyskać dobry efekt końcowy w postaci prawidłowo jeżdżącego modelu z dobrym dźwiękiem. Nie każdy ma wystarczające umiejętności, albo po prostu ochotę na to, żeby samemu wprowadzać poprawki i modyfikacje, pozwalające w końcowym efekcie na poprawne działanie dekodera. Tym z nas, którzy tym się nie umieją lub nie chcą zajmować pozostaje kupno droższych produktów innych firm. Ale z drugiej strony należy docenić producenta, kolegę @railbox, który, jak się wydaje, robi dużo, żeby sprostać wymaganiom klientów i udoskonalać swój produkt, usuwając mankamenty i pojawiające się problemy. Miejmy nadzieję, że ostatecznym efektem będzie dekoder spełniający wymagania wszystkich użytkowników. A do kolegów, zabierających głos w dyskusji, apelowałbym o mniej emocji z obu stron.

Marek Bydgoszcz

Aktywny użytkownik
Reakcje
26 1 0
A do kolegów, zabierających głos w dyskusji, apelowałbym o mniej emocji z obu stron.
Popieram i proponuję Andrzeju wyczyściś wątek i przenieść gównoburzę do działu dyskusji, jak tyko znajdziesz chwilę.

... no tak popieram, ale ja nadal nie wiem co z tym magnesem, jakieś fotki, opis, wskazówki, pytam już bezpośrednio.