• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
482 25 1
Pytanie czy ta SM48 to jest sondaż na ten konkretny egzemplarz ze zdjęcia, czy ogólnie na powstanie SM48?:niepewny:
Bo jak mam "zagłosować" na ten ze zdjęcia to mi się nie podoba (a zgodnie z regulaminem działu SONDAŻE głosując zobowiązuję się do kupna), ale jestem 100% za powstaniem SM48 i na stówę brałbym PKP Cargo, żółte Lotos Kolej, CTL-a

Ostatnio edytowane:

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.301 18 0
Wyciąg z krótkiego regulaminu strony:

Zamawiając model z działu Sondaże, zobowiązuje do zakupu tak samo, jak w dziale Preorder. Różnica sondaży do Preorderów jest w tym, że jeżeli nie będzie wystarczającej ilości zamówień na dany model, ten projekt nie będzie wdrążony do produkcji.

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
482 25 1
Ale to Twój jednostkowy głos, pozostałych 500 chętnych na kupno SM48/TEM2 będzie miało odrębne zdanie.
:D
"ja bym chcial" np. coś z Warszawy - MSMK mnie poprze bo to jeździło do Radiowa :D

p.s. zaczyna się :)
To jest takie coś? :eek::eek::eek:
Regulamin działu:

Ten dział strony służy ustaleniu, czy przez was pytane modele opłaci się zrobić. Zasady są takie same jak w dziale Preorder. Zamawiając model z działu Sondaże, zobowiązuje do zakupu tak samo, jak w dziale Preorder. Różnica sondaży do Preorderów jest w tym, że jeżeli nie będzie wystarczającej ilości zamówień na dany model, ten projekt nie będzie wdrążony do produkcji. Ten sondaż jest tylko możliwy tu na stronie modelcenter.pl, sklepów modelarskich nie będziemy w to angażować, ze względów organizacyjnych. Ceny są orientacyjne i ewentualnie mogą uleć lekkiej zmianie. Jeżeli nam sugerujecie jakiś model, to prosimy was też o zdjęcie, które możemy wykorzystać w dziale sondaże.

Więć zanim skomentujesz "zaczyna się" to najpierw doczytaj kolego

Tak jest to "mój jednostkowy głos" ale chciałbym mieć wiedzę do czego się zobowiązuję a nie rzucać słowa na wiatr i potem modelu nie kupić, mimo że obiecałem kupno, bo to jest niepoważne w stosunku do sprzedawcy.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.983 144 0
Wyciąg z krótkiego regulaminu strony:
to gdzie jest ta strona bo na głównej tego nie widzę. Coś mi umknęło chyba w strukturze forum

@techno poza tym wątek SM48 może by wyekstrahować z EU07?

Więć zanim skomentujesz "zaczyna się" to najpierw doczytaj kolego
Moje "zaczyna się" odnosiło się do zwyczajowych kaprysów, dojrzyj dołączoną emotikonkę.
Nie ma to nic wspólnego z wątkiem naokoło sondażowym.

edit: dobra, nie ma tematu., myślałem, że to sondaże na forum a nie na stronie sklepu :)

Ostatnio edytowane:

Arekmiz

Znany użytkownik
Reakcje
1.596 159 0
No właśnie. Coś nie tak z tym sondażem, fo fajnie by było żeby SM48 powstała, ale nie każdemu pasuje jakiś tam numer (jeszcze nie wiadomo jaki, bo pewnie foto jest poglądowe)...

techno

Moderator
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
1.301 18 0
@Misiek - przy okazji coś wymyślę później, bo tych sondaży się trochę narobiło, a i link się zmienił, co wymusiło jego podmianę dot. N-ki na kilku innych stronach przeze mnie ;)

MarcinqPL

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
Obstawiam że przy SM48 chodzi o samo zainteresowanie.
Jeśli będzie zainteresowanie które przebije wymagany próg to pewnie wtedy ukaże się parę wersji malowań na początek, ale to tylko moje domysły :)

DieselPower

Znany użytkownik
Reakcje
2.439 481 107
:love:Parę lat temu już była w zapowiedziach ta 337. Razem z "budyniem" 1007

"Ja bym chciał aby SM wydało EP07-376"

Mówisz masz:
Zobacz załącznik 1090898

Jest też EU07-308:
Zobacz załącznik 1090899
Hej @Robert Reschka. Bardzo fajne malowanie tej 376. Ale prosiłbym o rozważenie pewnej zmiany. Lokomotywa EP07-376 nigdy nie posiadała takiego malowania. Dlatego wybór akurat tego egzemplarza do "linii historycznej" jest nie do końca chyba trafny. Druga rzecz, to lokomotyw w edycjach historycznych dość dużo wydałeś i masz zamiar wydać kolejne. Może w przypadku tego modelu pokusisz się o takie samo malowanie, ale nie w edycji historycznej, a takiej normalnej. EP07-357 z datą rewizji z 2002 roku było by fajną opcją. W tym malowaniu jeździła kilka lat i o tabor do niej łatwiej. No i wrocławska, a ten rejon Polski troszkę zaniedbujesz ;).
Ot, taka moja propozycja i wielka prośba :)

red_tomato

Znany użytkownik
Reakcje
1.550 0 0
Cześć,
wrzucam kilka zdjęć nowej „siódemki” od Schlesienmodelle. Model prezentuje się bardzo okazale, ale mam z nim mały problem. Czy u Was też jest dość nisko zamontowany element przy piasecznicy? Jeśli tak, czy udało się Wam go „podnieść”? Cześć jest widoczna na ostatnim zdjęciu. Dodam, że dość skutecznie hamuje jazdę modelu.
IMG_7879.jpeg
IMG_7880.jpeg
IMG_7881.jpeg
IMG_7882.jpeg
IMG_7883.jpeg
IMG_7885.jpeg
IMG_7886.jpeg
IMG_7878.jpeg

Buser

Nowy użytkownik
Reakcje
60 0 0
Cześć,
wrzucam kilka zdjęć nowej „siódemki” od Schlesienmodelle. Model prezentuje się bardzo okazale, ale mam z nim mały problem. Czy u Was też jest dość nisko zamontowany element przy piasecznicy? Jeśli tak, czy udało się Wam go „podnieść”? Cześć jest widoczna na ostatnim zdjęciu. Dodam, że dość skutecznie hamuje jazdę modelu.
Zobacz załącznik 1091289 Zobacz załącznik 1091290 Zobacz załącznik 1091291 Zobacz załącznik 1091292 Zobacz załącznik 1091293 Zobacz załącznik 1091294 Zobacz załącznik 1091295 Zobacz załącznik 1091296
W swoim egzemplarzu mam dokładnie tak samo.

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.677 443 99
Cześć,
Zobacz załącznik 1091289 Zobacz załącznik 1091290 Zobacz załącznik 1091291 Zobacz załącznik 1091292 Zobacz załącznik 1091293 Zobacz załącznik 1091294 Zobacz załącznik 1091295 Zobacz załącznik 1091296
Kolega @JRobert pokazał ten problem w swoim materiale. Sygnatura czasowa: godzina i 39 sekund. (1:00:39)...

UNBOXING: Schlesienmodelle 107028 EP07 312 PKP IC

Ostatnio edytowane: