• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

Buser

Nowy użytkownik
Reakcje
60 0 0
Czy to zamierzone, że w EP07-312 otrzymujemy dwa takie same woreczki z częściami zapasowymi zawierającymi elementy ze zdjęcia? W każdej z wcześniej wypuszczonych lokomotyw, każdy woreczek zawierał inną zawartość elementów zapasowych, stąd wynika moje pytanie.
847c955b-3b9a-494b-9ebf-0b478a2a59f7.jpg

Ostatnio edytowane:

Lucjan P

Aktywny użytkownik
Reakcje
309 8 0
Czy to zamierzone, że w EP07-312 otrzymujemy dwa takie same woreczki z częściami zapasowymi zawierającymi elementy ze zdjęcia? W każdej z wcześniej wypuszczonych lokomotyw, każdy woreczek zawierał inną zawartość elementów zapasowych, stąd wynika moje pytanie.
Zobacz załącznik 1090270
Powinieneś dostać dwa różne woreczki. Napisz do sklepu. U mnie też był podobny przypadek z tym że w ogóle nie było tych woreczków (pewnie Ty masz moje :)) Ale dostałem komplet bardzo szybko. IMG20241120164035.jpg

Laku

Aktywny użytkownik
Reakcje
482 25 1
:love:Parę lat temu już była w zapowiedziach ta 337. Razem z "budyniem" 1007

"Ja bym chciał aby SM wydało EP07-376"

Mówisz masz:
Zrzut ekranu 2024-12-12 213653.png

Jest też EU07-308:
Zrzut ekranu 2024-12-12 214000.png

Ostatnio edytowane:

MarcinqPL

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
Przy EP07-376, to ostatnie jej malowanie przed odstawką.
więc można by uznać za historyczne bo chwile w nim pojeździła i pocieszyła oko :)

Wybaczcie że w osobnych postach, nie wiem czemu mimo wciśnięcia cytowania, na telefonie nie zadziałało.

Ostatnio edytowane:

MarcinqPL

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
Co do SM48…

Raczej powinniśmy się cieszyć że ma szansę powstać coś czego nie ma na rynku w normalnej cenie.
Osobiście na imprezach słyszałem że owego modelu brakuje, a są i fani tej lokomotywy którzy będą zadowoleni.
Jak na moje, ruch w bardzo dobrą stronę :)

Ostatnio edytowane:

melonowy

Znany użytkownik
Reakcje
1.567 28 1
Proszę
edytka.jpg
posty.
Do godziny po wpisie można uzupełniać treści we wpisie.
Więc połącz proszę oba w jeden.

A fakt, faktem. SM48 pójdzie...(y)
Pewnie, że się cieszę. Przecież dałem ";)".

Reakcje
28 0 0
SM tak wałkuje fefnaste malowanie siódemki, szczuje nowymi modelami ale nie zrobili dość łatwej zagrywki. Nie puścili "jamnika". Mając takie zaplecze z EU07 aż się prosi o zrobienie ET41. Na rynku brakuje jamników i mogliby wypełnić tę lukę. No ale trzeba być przecież pierwszym...

garou

Znany użytkownik
Reakcje
4.677 443 99
Jak tak sobie gadacie to trudno nie zauważyć, że SM niemal "na raz" pochwaliło się tyloma modelami różnych typów o czym pisano w 'nowościach', że nieco przypomina mi to rozmach wielkich potentatów jak Roco, czy PIKO. Oby się udało to wszystko zrealizować...
Tak, w moim wpisie jest nuta sceptycyzmu, ale co się dziwić. Kiedyś zapowiadali SP45 i ET41... Powiem inaczej. Jak zobaczę, to uwierzę.
Piszę też o tym:
No rzeczywiście.
Zobacz załącznik 1090919

Niedługo trzeba będzie założyć nowy temat:
"Czego nie wyprodukuje Schliesenmodelle?" ;)
A tak w ogóle, to kolego nie ten wątek. Tu o EU/EP07.

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
5.983 144 0
SM tak wałkuje fefnaste malowanie siódemki, szczuje nowymi modelami ale nie zrobili dość łatwej zagrywki. Nie puścili "jamnika". Mając takie zaplecze z EU07 aż się prosi o zrobienie ET41. Na rynku brakuje jamników i mogliby wypełnić tę lukę. No ale trzeba być przecież pierwszym...
Przecież jest Piko i jakoś nie widać, żeby była dalsza potrzeba => rynek sie widocznie nasycił :)