Panie Robercie,
Niefortunnym wydaje mi się stwierdzenie, jakoby z racji rzekomej niejasności moich maili, mówiąc kolokwialnie olać coś niezrozumiałego w treści maila, zamiast dopytać klienta wprost co autor mial na myśli.
Chcąc być w pełni transparentnym, pozwolę sobie zacytować treść wysłanych przeze mnie wiadomości.
Mail 1 z 10.12.2024 o tytule "Re: Pd: Re: Odp: Re: Zamówienie 580 - prośba o wymianę."
Szanowni Państwo,
Dziękuję za szybką realizację zwrotu kosztów modelu.
Nadal oczekuję zwrotu kosztów wysyłki, o którym zapewnił mnie w mailu Pan Robert, zacytuję:
Dnia 27 listopada 2024 14:28 ModelCenter.pl <biuro@modelcenter.pl> napisał(a):
Szanowny Panie,
nie mamy już innych modeli do wymiany. Nakład został wyczerpany. Proszę odesłać model, my zwrócimy pieniądze plus Pana koszt dwukrotnej wysyłki.
Z poważaniem,
Robert J. Reschka
Kolejną kwestią, z jaką do Państwa piszę jest zamówienie 5069 - w otrzymanym modelu brakuje jednego woreczka z częściami, podczas gdy ten zawierający zapasowy wózek oraz oś został dany podwójnie (w załączeniu do maila przesyłam fotkę). Doszło zapewne do pomyłki przy pakowaniu w fabryce. Co z tym zatem zrobimy?
Pozdrawiam
Marek Cebulak
Mail 2 z 11.12.2024 o tym samym tytule jak wcześniejszy
Panie Robercie,
Dziękuję za odpowiedź.
W załączeniu przesyłam zdjęcia potwierdzenia nadania z obydwu paczek wraz z ich numerami przewozowymi - każda na kwotę 21,50zł oraz dodatkowo zdjęcia z potwierdzenia płatności w bankowości elektronicznej. W jednym potwierdzeniu z bankowości elektronicznej kwota płatności jest wyższa z uwagi na to, że zakupiłem wówczas dodatkowo kalendarz ścienny za 14,99zł jako prezent, ale obydwie paczki były nadane na kwotę 21,50zł każda co też widnieje na zdjęciach z potwierdzenia nadania.
Ponawiam pytanie dot. części zapasowych z zamówienia 5069, które opisałem w poprzednim mailu.
Pozdrawiam,
Marek Cebulak
Mail 3 z 10.12.2024 o tytule Zamówienie 5069 części zapasowe
Dzień dobry,
Bardzo prosiłbym o odpowiedź na zadanie przeze mnie pytanie dot. najpewniej błędnie umieszczonych elementów zapasowych zamówienia 5069.
W poprzednich dwóch moich mailach w korespondencji z Państwem dot. zamówienia 580 tą kwestię poruszałem, jednak nadal nie doczekałem się odpowiedzi. Zacytuję swoje poprzednie wiadomości:
10 grudnia 2024
Kolejną kwestią, z jaką do Państwa piszę jest zamówienie 5069 - w otrzymanym modelu brakuje jednego woreczka z częściami, podczas gdy ten zawierający zapasowy wózek oraz oś został dany podwójnie (w załączeniu do maila przesyłam fotkę). Doszło zapewne do pomyłki przy pakowaniu w fabryce. Co z tym zatem zrobimy?
11 grudnia 2024
Ponawiam pytanie dot. części zapasowych z zamówienia 5069, które opisałem w poprzednim mailu.
Ponownie załączam wspomnianą fotkę ukazującą dodane do modelu woreczki.
P.S.
Udało mi się szczęśliwie zdobyć model EP07-361 - do trzech razy sztuka, teraz już pozostaje oczekiwać na Państwa dziewiątki.
Pozdrawiam,
Marek Cebulak
Do Pańskiej oceny pozostawiam, czy faktycznie w niejasny sposób nakreslilem w tych korespondencjach swoje zapytanie.
Panie Robercie, cieszę się i jeszcze raz dziękuję ze udało się sprawnie zamknąć proces reklamacji w przypadku modelu 361. Przypomnę tylko, iż reklamacja a finalnie zwrot tego modelu spowodowany byl niespełnianiem oczekiwań jakościowych jakie miałem względem przyslanych egzemplarzy, co w kazdym przypadku czytelnie w opisie zaznaczałem. Jestem rad, że odesłane egzemplarze znalazły nowych odbiorców, jak i ja również z innego źródła finalnie ten model - wolny od wad wizualnych pozyskalem. Z uwagi na szacunek do wlasnej pracy, poprzez którą środki na rozwój tej pasji pozyskuje, zdecydowałem się wówczas na kontakt z Państwem.
Wspomniał Pan Panie Robercie o korespondencji za pośrednictwem Facebook, owszem - pisalem do Pana dwa lata temu, tj. 13 maja 2022 w kwestii pozyskania trąbek do jednej z lokomotyw, odpowiedz uzyskalem 12 września, w związku z czym w odniesieniu do dyskutowanej obecnie sytuacji, uznałem tą formę komunikacji za mniej skuteczną.
Jeśli zaś chodzi o zaproponowane przez Pana rozwiązanie w kontekście najnowszej "siodemki" w malowaniu IC wobec której jest ta dyskusja, bardzo dziękuję ale nie skorzystam z tego rozwiązania. Model sam w sobie jest doskonały, zatem odsyłanie go w związku z pomyłką przy dodawaniu części zapasowych, w mojej ocenie nie będzie konieczne. Pomyślałem, ze rozsądniej byłoby gdybym ja odesłał Państwu niepotrzebny woreczek, w zamian otrzymując ten brakujący. Jesli jednak moja propozycja jest niemożliwa do realizacji, zrozumiem i zatrzymam model z taką zawartością jaką go otrzymałem.
@Hollowfront
Również uważam to za spory plus, ze Pan Robert stara się aktywnie uczestniczyć w życiu społeczności.
W mojej zaś opinii, podniesiony przeze mnie kazus dobitnie pokazuje, iż w powszechnej codzienności warto praktykować zasadę - Kto pyta, nie błądzi.
Pozdrawiam, Marek