• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Model fabryczny Schlesienmodelle - modele lokomotyw serii EU07/EP07

ralph80

Aktywny użytkownik
Reakcje
670 5 2
@ralph80 Taki mam plan. Tak patrząc na ilość preorderów EP08-007 i EP07-201 to spokojnie na każdy model mogę zrobić nowy slajdy. Z listwami.

Co do świateł — w EP09 eksperymentowaliśmy już tym. I taki efekt nam wyszedł. Nie patrz się na koślawe malowanie, to jest buda, która poszła na kasacje, bo to była pierwsza fasa przygotowań spray maski. To będzie teraz standard w lustrzanych reflektorach naszych lokomotyw. Ciekaw jestem, jak długo potrwa, aż to zmałpują.

Zobacz załącznik 1088938

Nie mam pytań :) Znowu krok przed konkurencją. Kiedyś się zastanawiałem - jak zapowiadałeś 09, że model będzie bardziej dopracowany niż konkurencji - co można zrobić lepiej skoro ich modele wychodzą coraz lepsze? Teraz już nie mam wątpliwości, że słowa nie były rzucane na wiatr. Tak trzymać i nie schodzić z kursu - robić swoje i nie wdawać się w bezsensowne dyskusje ;)

I teraz chyba jeszcze domówię EP09-047 ...

Ps. Jak wspominałeś kiedyś o wydaniu wagonów serii 401Z to zastanawiałem się po co powtarzać - teraz patrząc jak wydane są 440V i patrząc na 401Z od konkurencji - można sporo poprawić i dopracować - nie mam wątpliwości, że warto wydać. Więc trzymam kciuki i liczę, że będą kolejne piękne modele.

Ostatnio edytowane:

Dami

Nowy użytkownik
Reakcje
8 0 0
Witam, przed chwilą dotarł EP07-312.
Ma kilka mankamentów, pod względem montażu, ale do zrobienia we własnym zakresie...
W weekend wraz z EP07-361 przejdą przemalowanie kabin z zielonego na szare...
Ciesze się, że są oba, od razu wszystko ogarnę za jednym zamachem...
Model jest bardzo ładny, estetyka zachowana, drobne tylko poprawki.
Czekam na dekodery.
pozdrawiam

Załączniki

kiko_s

Użytkownik
Reakcje
56 1 0
Moja też dotarła, wygląda świetnie. Jednak coś hałasuje podczas jazdy, jakieś piski, w porównaniu do poprzednich to ten model jeździ najgłośniej. Nie wiem czy może brakuje smarowania.

szprync3

Aktywny użytkownik
Reakcje
98 22 5
Ma kilka mankamentów, pod względem montażu, ale do zrobienia we własnym zakresie...
Czekam na dekodery.
pozdrawiam
Dzień dobry a jak wózki tej lokomotywy, dobrze się trzymają? Pozdrawiam Grzegorz

mariow-m1

Aktywny użytkownik
Reakcje
329 3 4
Czekam na dekodery.
pozdrawiam
Czy wózek z lewej strony, przy zgarniaczu opada tak, że zgarniacz szynowy prawie dotyka szyny?