Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
Superowo, wszystkie prototypy bardzo mi się podobały. No i super, że Robo nie klepie z jednej formy non stop jednych Ygreków. Pozostaje odkładać kasę na barowy, bagażowy i ze 3-4 wagony z ryflami
Nie zrozum mnie źle. Fajnie że są nowe warianty Y-ków. Po prostu zapowiedź była dość chwytliwa, dająca podstawy aby sądzić że to będzie całkiem nowy model.
Chciałbym coś więcej dowiedzieć się na temat tych elektrowozów: czy są to modele statyczne, czy jeżdżące (z zamontowaną wewnątrz elektroniką - widać jakieś kabelki)?,czy będzie je można nabyć w ogólnodostępnej sieci sprzedaży, czy jest to tylko krótka seria przeznaczona np. na prezent dla oficjeli z zarządu PKP Cargo? Przypuszczam, że skala H0?
Proszę o kilka słów komentarza do załączonych przez Kolegę zdjęć.
Chciałbym coś więcej dowiedzieć się na temat tych elektrowozów: czy są to modele statyczne, czy jeżdżące (z zamontowaną wewnątrz elektroniką - widać jakieś kabelki)?,czy będzie je można nabyć w ogólnodostępnej sieci sprzedaży, czy jest to tylko krótka seria przeznaczona np. na prezent dla oficjeli z zarządu PKP Cargo? Przypuszczam, że skala H0?
Proszę o kilka słów komentarza do załączonych przez Kolegę zdjęć.
No to fajnie, będzie konkurencja w barach. Ale Robo musi poprawić wnętrze wersji starszego typu (sprzed modernizacji). Już wiemy, że były tylko trzy przedziały dla pasażerów, pierwszy od baru był służbowy, nie miał siedzeń i oszklonych drzwi. Poza tym chyba trzeba zlikwidować koło hamulca ręcznego na jednym końcu wagonu, bo powinno być tylko jedno, a nie dwa.
Jeżeli będzie to wersja przed modernizacją i będzie miała tzw. kanciaste ramy okien to i oliwkę da się zrobić.
Zdjęcie znalezione w internecie, nie mojego autorstwa.