… Takie rozwiązania wymagają jednak zaangażowania dużego zespołu do obsługi (na tych trzech posterunkach było siedem osób obsługi - czterech dyżurnych i trzech manewrowych)...
... PS A tak przy okazji. Jak już skończysz stację, to zo zrobicie z Piotrem @Salsa w kwestii nazwy stacji? Jak się spotkacie na jednej imprezie, to będzie niezłe zamieszanie ;-)…
Michale, zgadzam się z Twoją wypowiedzią, że tor "4" będzie torem technologicznym i będzie generalnie służył zjeżdżającym do "szopy" parowozom i lokomotywom. Dlatego przedłużenie toru "4" oraz tor magazynowy (choć nie wiem do końca, czy magazyn tam powstanie) - osłonię tarczą zaporową (przy okazji, "anglik" który prowadzi na teren zakładu jest pojedynczy nie podwójny).
Tak jak piszesz, nie przewiduję zmiany lokomotyw w pociągach przejeżdżających przez stację (choć, zakładam podejmowanie i nadawanie wagonów z pociągów zbiorczych z węglem, szlaką i komponentami do fabryki).
No i miło mi, że ktoś w ogóle obserwuje ten wątek …
Naszkicowałem propozycję sygnalizacji. Wiem, że układ torowy jest podobno ostateczny, ale sugeruję jeszcze rozważenie likwidacji połączenia torów, zaznaczonego na żółto. Jest ono całkowicie zbędne, za to znacznie skraca użyteczną długość toru 1.
Tarcze zaporowe które ustawiłem przy torach wjazdowych na obrotnicę - zdemontuję (choć z ciężkim sercem). Przydadzą się gdzie indziej, bo ceny semaforów i wskaźników kształtowych dorowadzą mnie do kolejnego zawału …
Teraz kilka marnych fotek z postępu prac. Dokleiłem brakujące dwa tory na stanowisku "szlakowania". Większość elementów infrastruktury na tej części mam sklejone, kolejne się kleją i "brudzą". Wykonałem zagłębienie do zbiorników na ropę (dzisiaj obsypałem wysuszoną ziemią z kretowin - zmory mojego trawnika ). Powoli zabieram się za podtorze żurawia, basen węglowy i stanowisko nawęglania. No i oczywiście "szutrowanie" torów. I żeby nie zanudzać - to by było tyle ...
Załączniki
-
352 KB Wyświetleń: 184
-
497,7 KB Wyświetleń: 190
-
554,4 KB Wyświetleń: 194
-
627,5 KB Wyświetleń: 195
-
551,5 KB Wyświetleń: 179
Ostatnio edytowane: