Witam po przerwie.
Dość długo się nie odzywałem ale to nie oznacza, że nic przy makiecie nie robię. W wolnych chwilach (bo zawsze jest coś ważniejszego do zrobienia, lub wydarzy się coś nieplanowanego) - staram się "popchnąć coś do przodu". Jak widać na załączonych fotkach, na trzech skrzynkach udało mi się ułożyć tory (zostały jeszcze do wykonania dwa na stanowisku "szlakowania"). Przy okazji pojawił się dylemat, czy planowaną wąskotorówkę do kotłowni wykonać jako "przejezdną" dla lokomotywki wąskotorowej czy też nie - bo planowałem wykonać ją jako tory do ręcznego przepychania "kolebek" z węglem, a zamiast rozjazdów miały być tarcze obrotowe dla wózków.
Obecnie większość czasu pochłania mi sklejanie elementów infrastruktury oraz budynków. Część już powstała, za częścią zaś czekam. W kotłowni muszę wykonać wnętrze oraz sensownie zaplanować rozmieszczenie wyposażenia (kotła, turbiny i maszyny parowej napędzającej sprężarkę).
Powstała też kładka nad torami (fotki w załączeniu) - z zamontowanym oświetleniem.
To na razie tyle. Kolejnym etapem będzie szutrowanie torów i sądzę, że wtedy zacznie to jakoś wyglądać …
Pozdrawiam.
PS. proszę nie zwracać uwagi na panujący bałagan … Żona miałaby "używanie" …