PIKO troszeczkę mnie rozczarowało przyznam się szczerze. Czekam na Gagsy, ale to w sumie zapowiedź... 2019 a nie 2020
ET21- fajnie, cysterny 406 OK, fajnie że coś się znalazło dla III epokowców, ale ale...
Pewne tematy to po prostu lipa.
Ktoś wziął już wagon 1/2 klasa 104A, to teraz żeby kupić sobie BAR, to mam kupować drugiego łamańca 1/2? Daruje sobie
W ogóle porażka że wszystkie trzy sety wagonów 111/112A to rendery modeli 3D nawet nie wizualizacja. Przez to nawet nie wiem czy zamawiać. Bo wagonów ciemnooliwkowych w praktycznie identycznym odcieniu i z oliwkowym dachem mam już dość i tak naprawdę to czekam na 111A z ryflowanym dachem, albo chociaż jasnoszarym.
Fajny pomysł z SP42-108, ale cena to jakiś kosmos! 600 PLN za model kociołka gdzie za niecałe 100 więcej mamy zestaw stonka plus dwa bohuny (każdy ponad 250 sztuka!), zasilacz, tory itd. Uważam że jest to nieuczciwe podejście i cena SP42 powinna zostać stanowczo obniżona.
Zielony ET41, siódemka 123, byk 1083 ok (szczególnie EU07 jeżeli będzie z tymi ozdobnymi lemieszami!)
SU46 to kolejny dziwny temat, niszowe malowanie z czterech czy pięciu maszyn z Czerwieńska (chyba pod klientelę Niemiecką), zamiast Suki z żółtym czołem czy choćby... Cargo które na pewno o niebo lepiej będzie schodziło z półek (choć to nie moja epoka).
W sumie z tego wszystkiego tak jak w poprzednich latach miałem pewniaki na 100% to teraz w większości przypadków będę najpierw musiał zobaczyć zdjęcia modelu żeby oceniać czy go brać... Więc jedynym pewniakiem jest dla mnie Gags, a reszta "siezobaczy"