• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

INFO Nowości PKP 2020

Pd5

Znany użytkownik
Reakcje
2.055 24 8
A czy została już gdzieś podana cena tych wagonów w wersji z oświetleniem lub bez, bo w sklepie Robo tych wagonów nie widzę?

michu88

Aktywny użytkownik
Reakcje
756 35 5

route

Aktywny użytkownik
Reakcje
426 2 1
Właśnie mam te wagony w rękach.
@michu88 czy możesz powiedzieć coś więcej na temat oświetlenia zastosowanego w tych wagonach, czy to jest stałe oświetlenie czy można je włączyć/wyłączyć bo wg fb ROBO wrocławskie mają być tylko z oświetleniem:
Na początek ukażą się modele w poniższych wersjach:
-kuszetka 110Ac ze stacji Wrocław, epoka Vc model z zamontowanym oświetleniem,
-kuszetka 110Ac ze stacji Wrocław, epoka Vc model z zamontowanym oświetleniem i dodatkowymi złożonymi łózkami,
-kuszetka 110Ac ze stacji Gdynia, epoka IVc model z zamontowanym oświetleniem,
-kuszetka 110Ac ze stacji Gdynia, epoka IVc model z zamontowanym oświetleniem i dodatkowymi złożonymi łózkami,
-kuszetka 110Ac ze stacji Gdynia, epoka IVc bez oświetlenia,

Valec

Aktywny użytkownik
Reakcje
302 3 0
Co do przydziałów nowego wypustu Y-greków od PIKO, to na Facebooku była informacja pod koniec zeszłego roku pod zdjęciami SU46-050: "Wersja bez i z dekoderem trafiają do autoryzowanych sklepów. Informacja o dostępności dedykowanego składu wagonów osobowych już niebawem. Zapraszamy". Więc będzie zapewne Szczecin.

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
Wagony ROBO z oświetleniem świecą w analogu i w DCC bez możliwości wyłączenia.
Dla sprostowania info z wątku o wagonach ROBO tu. W nowych wagonach, kuszetkach jest nowa listwa oświetleniowa z gniazdem dekodera. Tak więc, po założeniu dekodera można sobie sterować oświetleniem. Ponieważ do pudełka z wagonem nie załączono ulotki informacyjnej (przynajmniej w tym, które ja posiadam), więc na razie nie wiadomo czy listwa pozwala na więcej niż tylko załącz/wyłącz.

Zbyszek

Znany użytkownik
Reakcje
924 79 5
Być może ktoś zauważy ten wpis i odpowie mi na pytanie dotyczącej platformy Ulm. Od kiedy platformy straciły swoje kłonnice? Wiem, że było to na zarządzenie M.Komunikacji. W książce o Ty2 na str. 114 jest zdjęcie pociągu na stacji Sierpc z 1976r. i pierwsza platforma za parowozem ma drewniane kłonnice. Nie wiadomo, czy był to wagon PKP, czy inny.

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 77
Tabor 10
Tabor 30
Tabor 408
Tabor 10