Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.
A zatem wagony te został przez Czechów zakupione w latach 1986-87 w VEB Waggonbau Bautzen. Czy są to te same wagony które PKP zakupiło w 1990r z Gorlitz? Ponadto w latach 1994-95 zostały przebudowane. Z tego co wiem przebudowa polegała tylko na zmianie klasy I tych wagonów na klasę drugą / wagony z klasy I i II ponoć niczym się nie różniły /. Czy oprócz tych zmian wagony te były jeszcze w jakiś sposób w tych latach modernizowane? A tak wogóle ktoś wie kiedy zaczęli je przemalowywać na z barw biało-zielonych na niebiesko-białe/ chyba był to 2008 rok /?
Nie wydaje mi się. Jako pierwsze Y-ki Herisa miał wyjść wagony 111A. Tymczasem na zdjęciu wyraźnie widać to wagon AB. Niestety modelu 104A również nie przypomina.
Mnie to wygląda na wagon SNCB, ale głowy nie dam. Szkoda, że modele Herisa są w pudełkach. Ale ciekawsze są dla mnie pierwsze prototypy wagonów radzieckich ("stodół").
Nie wydaje mi się. Jako pierwsze Y-ki Herisa miał wyjść wagony 111A. Tymczasem na zdjęciu wyraźnie widać to wagon AB. Niestety modelu 104A również nie przypomina.
A kiedy można spodziewać się sprzedarzy czeskich XB i czy będzie się po nie trzeba wybrać do Czech czy jakiś polski sklep je może sprowadzi? I pytanie retoryczne:kiedy ACME wyda nowy katalog?