• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nowości PKP 2014

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
A zatem wagony te został przez Czechów zakupione w latach 1986-87 w VEB Waggonbau Bautzen. Czy są to te same wagony które PKP zakupiło w 1990r z Gorlitz? Ponadto w latach 1994-95 zostały przebudowane. Z tego co wiem przebudowa polegała tylko na zmianie klasy I tych wagonów na klasę drugą / wagony z klasy I i II ponoć niczym się nie różniły /. Czy oprócz tych zmian wagony te były jeszcze w jakiś sposób w tych latach modernizowane? A tak wogóle ktoś wie kiedy zaczęli je przemalowywać na z barw biało-zielonych na niebiesko-białe/ chyba był to 2008 rok /?

krzys.

Aktywny użytkownik
Reakcje
1 0 0
Chrobrego pewnie prędko nie będzie, byłby przedstawiony na targach na razie od A.C.M.E. trzeba się spodziewac kuszetek i restauracyjnego ICCC.

Bart

Użytkownik
Reakcje
124 6 1
Czy zaznaczony "x" wagon to oczekiwany Y Herisa? Zasugerowałem się kanciastymi ramami okien oraz małym oknem w ubikacji.
Nie wydaje mi się. Jako pierwsze Y-ki Herisa miał wyjść wagony 111A. Tymczasem na zdjęciu wyraźnie widać to wagon AB. Niestety modelu 104A również nie przypomina.

Preki

Aktywny użytkownik
PGMK
Reakcje
180 4 0
Tym bardziej, że igreki Herisa zaliczają się do późniejszych partii produkcyjnych, 104A raczej nim nie jest.

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
15.014 647 30
Mnie to wygląda na wagon SNCB, ale głowy nie dam. Szkoda, że modele Herisa są w pudełkach. Ale ciekawsze są dla mnie pierwsze prototypy wagonów radzieckich ("stodół").

Darek1957

Znany użytkownik
Reakcje
1.543 0 0
Zapowiedziane wagony osobowe PKP Herisa na pierwszą połowę 2013 roku do tej pory nie wyszły. Jak tu można wierzyć w wiarygodność firmy?

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
A kiedy można spodziewać się sprzedarzy czeskich XB i czy będzie się po nie trzeba wybrać do Czech czy jakiś polski sklep je może sprowadzi? I pytanie retoryczne:kiedy ACME wyda nowy katalog?

Michał_P

Znany użytkownik
Reakcje
184 27 0
Mnie najbardziej interesuje czy będzie kiedyś bezprzedziałowa "papuga" ACME pasująca do dostępnych już Z1 Henschel...

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Czy ktoś będzie w Czechach po te zielono-białe XB lub zamawiał je będzie przez internet bo chętnie bym się podłączył do zamówienia?

mair81

Znany użytkownik
Reakcje
2 0 0
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 244
Tabor 172
Tabor 40
Tabor 208
Tabor 297