• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nasze półki z modelami

Lotosiakk

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Stało się. Vectron pobił Byka! Przyznać trzeba, że stukł Byka jedynie ilością, bo Byk tłukł (się) jednak znacznie dłużej ;)
Niestety, jak uczy doświadczenie inkasenta z Terespolskiej, komputery zawsze mylą się przy dodawaniu. Stąd napakowane końputerami Vectrony zgłupiały po aktualizacji pozwalającej na zliczanie osi... Dwómsłowem - tępe osiłki.
Siemens ogłosił "wezwanie do serwisu". W Wiedniu do ściągania z tras padłych osiłków ratują się czym tylko mogą.

Zobacz załącznik 947273

Wystąpili:
Liliput BR53 L131962
Osiłki: Roco 73912, 73930, 71800, LS Models 16075, 16077

Pobite Byki liżą rany i wystąpią w nieokreślonej przyszłości.
Gdyby chiałby Pan kiedykolwiek sprzedać 193 366 - 16075 czekam na kontakt :) ;)

wolfik

Znany użytkownik
Reakcje
1.013 1 0
Robiłeś to zdjęcie wykorzystując tryb panorama w telefonie? Spróbuj zrobić to jeszcze raz, ale idąc równolegle do gabloty od końca do początku, a nie stojąc w miejscu. Nie powinno być wtedy takiej beczki.

trol

Aktywny użytkownik
Reakcje
72 6 0
To jest wątek "Nasze półki z modelami" a nie "Nasze rarytasy na półkach".
Też tu chwaliłem się swoją gablotą i kolekcją jakieś pięć lat temu ale wtedy nie było jeszcze takiego przesytu na rynku jaki jest obecnie.

avecez

Aktywny użytkownik
Reakcje
424 22 4
U mnie jak na razie jest tylko jedna półka do krótkich testów ;-).
Niemniej w końcu poskładałem TGV DUPLEX w wersji bardzo HOBBY ;-) i też chciałbym się pochwalić ;-), tym bardziej że kiedyś miałem przyjemność takim pociągiem się przejechać.
Ten skład kosztował mnie niecałe 1700 zł ;-) . Chciałbym mieć oczywiście zestaw z TRIXa, tylko że ... ten mi starczy.
Taki zestaw TRIXa kosztuje chyba ok. 5 tys.. W sumie to między modelami z PIKO, Roco, nie mówiąc już o ROBO i SM to różnica ceny w stosunku do MTB też powinna być taka. Niemniej nie chciałbym raczej TGV z MTB ;-) (to tak na marginesie) .
TGV 1.jpg

TGV2-1.jpg
TGV2-2.jpg
TGV2-3.jpg
TGV2-4.jpg
TGV2-5.jpg

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.169 135 15
Kolego Maciek Wójcik, czekamy na pokaz Twojej kolekcji, na pewno nie jeden z Nas po jej obejrzeniu spadnie z krzesełka.
Skoro zakupowy chłam na większe zainteresowanie od prac skrupulatnie tworzonych przez dziesiątki czy setki godzin, to chyba nie skorzystam z tej okazji :) Nie mniej jednak dziękuję za zaproszenie.

Pozdrawiam!
M

Andrzej Harassek

Moderator For Prawdziwa Kolej Koleje Innych Krajów
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
12.856 525 30
Na pewno niejeden z nas...
zwykła zakupowa "klepanina", niż coś wartego udostępnienia i obejrzenia.
Skoro zakupowy chłam na większe zainteresowanie od prac skrupulatnie tworzonych przez dziesiątki czy setki godzin, to chyba nie skorzystam z tej okazji
Strasznie przemądrzały się stał nasz kolega Maciej. Szkoda tylko, że przy tej okazji nie zdaje sobie sprawy, że tego rodzaju wypowiedzi są, delikatnie mówiąc, niezbyt grzeczne, zwłaszcza wypowiadane w taki sposób. Nikt kolegi Maćka nie zmusza do pokazywania swojej kolekcji, ani tym bardziej do oglądania kolekcji innych, skoro to "zakupowa klepanina i chłam", ale komentowanie tego w ten sposób jest po prostu niekulturalne.

Maciek Wójcik

Znany użytkownik
Reakcje
1.169 135 15
Kolego Maciek,
napisz na kartce sto razy:
Nasze półki z modelami.
Może zrozumiesz sens tego wątku.
Nazwijcie siebie jeszcze „modelarzami” :X3:

Naprawdę myślisz, że ja nie znam sensu tego wątku? No właśnie, ja go znam, tylko czy klepanie co drugi post zabawki, bo do modelu daleka droga, jest sensowne? Nie, bo jest przesyt, bo jest tego dużo. Jeżeli miałbym wrzucać cokolwiek, to zdecydowanie nie wrzucałbym czegoś, co można znaleźć w każdym lepszym sklepie modelarskim…

@Andrzej Harassek - dziękuję za zwrócenie uwagi, faktycznie moja wypowiedź była niekulturalna…

Ostatnio edytowane:

mjasinsk

Aktywny użytkownik
Reakcje
538 65 11
Tak krótko, ponieważ czasami poraża mnie poziom dyskusji. Modelarstwo należy odróżnić od kolekcjonerstwa. Prezentowany wątek dotyczy bez wątpienia kolekcjonerstwa. Każdy kto tworzy makiety, modele czy to twórczo czy odtwórczo ma prawo do bycia nazywanym modelarzem.
Ten wątek jest o kolekcjonerstwie. Każdy ma prawo do wypowiedzi, nawet ostrej w krytyce z tym, że o krytykującego poziomie świadczy przynajmniej uproszczone uzasadnienie wypowiedzi. Zestaw ODRA wygląda świetnie chociaż zgazdam się co do jakości fotki :)

Engineer

Aktywny użytkownik
Reakcje
697 54 1
Tak krótko, ponieważ czasami poraża mnie poziom dyskusji. Modelarstwo należy odróżnić od kolekcjonerstwa. Prezentowany wątek dotyczy bez wątpienia kolekcjonerstwa. Każdy kto tworzy makiety, modele czy to twórczo czy odtwórczo ma prawo do bycia nazywanym modelarzem.
Ten wątek jest o kolekcjonerstwie. Każdy ma prawo do wypowiedzi, nawet ostrej w krytyce z tym, że o krytykującego poziomie świadczy przynajmniej uproszczone uzasadnienie wypowiedzi. Zestaw ODRA wygląda świetnie chociaż zgazdam się co do jakości fotki :)
Mnie też to poraża...
Jeden kolega pokazał Odrę w gablocie, a drugi od razu dostał ospy (czyt. wysypki).

Poza tym czy to modelarz, kolekcjoner czy dłubacz I zbieracz, dla mnie osobiście nie ma znaczenia.
Każdy z wymienionych bawi się zabawkami i spedza swój wolny czas na zabawie w taki czy inny sposób.
Czy będą się dalej bawić, czy nie, świat się nie zawali i życie będzie się toczyc dalej.

Skoro zakupowy chłam na większe zainteresowanie od prac skrupulatnie tworzonych przez dziesiątki czy setki godzin, to chyba nie skorzystam z tej okazji :) Nie mniej jednak dziękuję za zaproszenie.

Pozdrawiam!
M
Zakupowy chłam, zgadza się, zwłaszcza przy spadającej jakości i wprost proporcjonalnie rosnących cenach.

Z tym, że jedni wolą banany, a drudzy jak im nogi śmierdzą.
Każdy spedza swój wolny czas i wydaje swoje pieniądze jak mu pasuje i w zależności jakim czasem dysponuje.

Niektórzy mają ważniejsze sprawy i obowiązki niż "dziesiątki czy setki godzin" na dłubaniu.
To że ktoś ulepił pierwsze, lepsze g...no z plasteliny, wcale nie oznacza, że stał się bohaterem narodowym.

Ostatnio edytowane:
Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 771
Tabor 170
Tabor 215
K
Tabor 19