• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Nasze półki z modelami

Beobachter

Znany użytkownik
Reakcje
5.005 10 2
Co się wydarzy, gdy przed gabloty podjedzie w nocy pociąg PRR w drodze z NY do Chicago …

7809FD92-FC19-47D7-B79A-F0D122C31225.jpeg

Ponieważ niewiele widać dołączyliśmy (skromne) oświetlenie stacyjne …

5AD9D317-D4C5-4E60-8158-56D21203975F.jpeg

Skromne, bo nie chcemy przecież obudzić śpiących pasażerów …

E56E28D3-F32C-4935-ADCB-8DD990EF6705.jpeg

Misiek

Znany użytkownik
NAMR
Reakcje
6.092 145 0
Ten Potop 3- tomowy,.. to taka seria powieści Sienkiewicza kiedyś była, z tym, że wszystko można było kupić na talony z długim okresem oczekiwania.
Oczywiście Pan Wołodyjowski oraz Ogniem i mieczem też był na talony :D

W

wajchowy

Gość
wielu z was ma fajne gabloty. U mnie dziadostwo. Ciezko w USA kupic porzadne gabloty. Jezeli juz cos odpowiedniego to sa to grube pieniadze. Chyba trzeba bedzie samemu zrobic. Cos takiego jak ma Andrzej Harassek jest dobre. 4/5 taboru lezy u mnie w pudelkach. Parenascie wiekszych parowozow mam w gablotach. To zasadniczo sa gabloty dla skali O.
DSCN4012.JPG

Arturp

Znany użytkownik
Reakcje
1.386 2 5
wielu z was ma fajne gabloty. U mnie dziadostwo. Ciezko w USA kupic porzadne gabloty. Jezeli juz cos odpowiedniego to sa to grube pieniadze. Chyba trzeba bedzie samemu zrobic. Cos takiego jak ma Andrzej Harassek jest dobre. 4/5 taboru lezy u mnie w pudelkach. Parenascie wiekszych parowozow mam w gablotach. To zasadniczo sa gabloty dla skali O.
Rapido Trains sprzedaje teraz gabloty, myślę o zakupie kilku.
https://rapidotrains.com/detail-parts/display-case.html

W

wajchowy

Gość
Rapido Trains sprzedaje teraz gabloty, myślę o zakupie kilku.
15 cali.... to tam prawie nic nie wejdzie. Z parowozow tylko Hudson i Pacific. Ja potrzebuje takie minimum 60 cali dlugosci. W Polsce widze, ze jest firma co robi takie rzeczy ale przesylka bedzie kosztowac majatek bo to idzie na objetosc. Do samolotu tez tego nie wezmiesz. Na gieldach widzialem gabloty ale nic ladnego i ceny jak z kosmosu.

Bipa966

Aktywny użytkownik
Reakcje
474 69 32
Jak się nie ma co się lubi.... :)
Ja, w ostateczności rozwiązał bym sprawę w bardzo prosty sposób .
https://acryl.tristarsolar.eu/tuby-ekspozycyjne-do-kolejek/
Mają na sprzedaż tuby rurowe, dla twoich wymarzonych 152.4cm :) wystarczy 3 sztuki po 60 cm. I jeszcze jest luz.
Zamawiasz u nich bądz u sb na miejscu pierścienie , którymi posklejasz te 3 sztuki , podeprzesz w odpowiednich miejscach i jak znalazł wieszasz na ścianie . Bez jakiś mega kombinacji i myślę , że cena też nie wyskoczy jak z kosmosu, a do łączników, najlepiej z takiego samego materiału się przyzwyczaisz :)
I tym sposobem, możesz przewieść , w większej torbie podróżnej, co najmniej kilka sztuk, wypełniając je majtkami :) skarpetami i czym tam jeszcze w celu zabezpieczenia przed uszkodzeniem :)
Rysunek, nie artystyczny, poglądowy i na szybko.
Tuby łączone 3.png

Kempol

Administrator
Zespół forum
Donator forum
BGM
MSMK
Reakcje
19.208 216 0
Eksperymentalnie zamówiłem 5 okrągłych tub ekspozycyjnych firmy Tristar, wyglądają całkiem fajnie, domówiłem sobie jeszcze sześć. Przy okazji montażu tub, zrobiłem sobie taki mały ołtarzyk.

Jedna tuba ma roboczą nazwę Reschka od nazwiska naszego kolegi @Robert Reschka, a kolejna Orzełek. Zgadniecie, które to?
IMG_3638.jpeg
IMG_3639.jpeg
IMG_3642.jpeg
IMG_3641.jpeg
IMG_3640.jpeg
IMG_3648.jpeg
IMG_3645.jpeg
IMG_3644.jpeg
IMG_3647.jpeg
IMG_3646.jpeg

Kempol

Administrator