• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Modele w skali 1:32 by Meggido

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Aerograf nie wchodzi w rachubę. Zbyt duże powierzchnie mam do lakierowania. Mieszalnia pakuje lakier w puszkę typu spray. Ale może też zapakować w "słoik" na potrzeby aerografu. Akurat moje kolory, to standartowe RALe.

draccus

Znany użytkownik
Reakcje
768 0 0
Wygląda świetnie, szybkie postępy w budowie :) Moja taka mała uwaga troszkę farby niebieskiej znalazło się na krawędzi dachu przy tłumikach.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
No niestety. Taśmy modelarskie idealne nie są. ;) Używam Tamiyę i uważam, że lepszej nie ma.

Gethvar

Znany użytkownik
Reakcje
229 4 0
A że się pozwolę zapytać, a wnętrzności kabiny? W takiej skali to powinny się na zegarach wskaźniki poruszać nawet...

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Zacytuje sam siebie z poczatku tego watku:
Poprawnej czyli? Nie po polsku mówiłem czy może niewyraźnie?
Więc informuję wszem i wobec: mam w dupie robienie wnętrza, nie chce mi się, nie mam ochoty, nie mam czasu, nie potrafię, nie chcę (niepotrzebne skreślić). Nie mam zamiaru tracić życia na robienie wskaźniczków, dźwigienek, kontrolek i innych gówien by zaspokoić zachcianki szanownych tu obecnych Forumowiczów. Sprawia mi przyjemność wierne odwzorowywanie mechaniki, a nie nikomu niepotrzebnych bzdur. Moim celem jest jak najszybsze zestawienie składów z moich wyobrażeń i świetna zabawa na makiecie ogrodowej. Jeśli to komuś przeszkadza nie musi ani tu zaglądać, ani komentować.
Mam nadzieję, że WRESZCIE zamknę raz na zawsze kwestię "czarnych szybek".

Kpt. Nemo

Łowca cech
Donator forum
Ekspert
Reakcje
21.230 509 29
No szkoda, ale jakbyś zrobił środek, działające hamulce nastawniki i inne pierdółki żeby paluchem przestawić i lokomotywa by reagowała... był by miód... no ale Twój wybór i Twoja wola ;)
Do dzieła drogi kolego, każden jeden może se uklecić taką zabawkę, z ruchomymi i nie tylko.

Maxeus

Znany użytkownik
Reakcje
251 4 0
No niestety. Taśmy modelarskie idealne nie są. ;) Używam Tamiyę i uważam, że lepszej nie ma.
Nie są, dlatego po ściągnięciu taśmy można użyć mokrej/poślinionej wykałaczki (drewno nie kaleczy powierzchni podkładu tak jak narzędzia metalowe) lub kawałka miękkiego plastiku i te nadlewki zebrać - technicznie sprawdzone :)

Muszę przyznać, żeś wielkie bydle znowu spłodził i jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego zapału oraz jego efektów.
Jak mniemam teściowa Cię nie drażni, bo boi się, że możesz wrzucić ją pod lokomotywę :p

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Nikt mnie nie drażni, a żona i teściowa wręcz motywują do dalszych działań. ;) Żona wręcz pyta co następne będzie. :D

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Dzisiaj był finalny montaż i jazda próbna. Wszystko pasuje, działa i świeci, dźwięczy też. Brakuje jeszcze kilku drobiazgów, ale pojawią się niebawem.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Lokomotywa skończona w zasadzie. Drobny retusz przyda się tu i ówdzie. Pozostał mi do wykonania test działania wytwornicy dymu, ale nie mogę się na to zdobyć. ;)