• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Modele w skali 1:32 by Meggido

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Aha, przed Polsatem zrobiłem jeszcze Bipę. Czeka ją piaskowanie, ale jako, że nadal nie uruchomiłem piaskarki do takich gabarytów, to do malowania pewnie jeszcze trochę czasu upłynie.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Poręcze już zamontowane i całość gotowa do piaskowania.

Załączniki

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Pudło i ostoja wypiaskowane, po fosforanowaniu żelazowym i po lakierowaniu podkładem.

A to system sterowania lokomotywy. Płytka własnej konstrukcji i dekoder ZIMO.

DarekW

Znany użytkownik
Reakcje
1.516 18 0
Szkoda że nie zrobiłeś poręczy na pokrywie silnika, wtedy wymiatał by całkowicie. Ogólnie, to taki też jest ładny.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
I kolejny kroczek. Dziś pasy malowane były na tylnym końcu, jutro będą na przednim i żaluzjach.

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.781 12 2
Używam lakierów akrylowych firmy Motip. Staram się tylko ich używac, bo się nauczyłem nimi lakierować bez zacieków. Poza tym są relatywnie tanie.
Mam w Łodzi też mieszalnię lakierów na bazie akrylowej lub syntetycznej. Można dobrać barwy RAL i NCS.

zdeniu

Znany użytkownik
Reakcje
432 13 17
Jeszcze jedno pytanko. Czy owa mieszalnia z której usług korzystasz potrzebne kolory pakuje w puszki (spray) czy po prostu używasz aerografu ?