• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

1 (1:32) Modele w skali 1:32 by Meggido

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.749 78 12
Niech mnie..., ładnie to wygląda, ale żeby takie kółeczko sobie rozłożyć w domu musiałbym cztery tunele w ścianach wykuwać...:mad::mad::mad:
Na pocieszenie jutro będę się bawić Impulsikiem...w 1:1... znowu:D:D:D

Pozdrawiam,

Piotr M.

Znany użytkownik
Reakcje
1.217 86 30
Wybacz pytanie, ale kim Ty jesteś z zawodu?
W mojej skali, mogę czymś udawać coś, w razie czego zalać klejem, zaszpachlować i zamalować,
a u Ciebie śrubka musi być śrubką, łożysko łożyskiem, sprężyna sprężyną i tak dalej.
Już pomijam kwestie estetyczne typu malowanie i kalki, ale jaki to trzeba mieć łeb, że by to zaprojektować od zera, i jeszcze że to działa.
Chylę czoło :)

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 12 2
Wybacz pytanie, ale kim Ty jesteś z zawodu?
Nie ma sprawy. ;) Z wyksztalcenia jestem inzynierem mechanikiem. Z zamilowania tez. :) A pracuje jako ktos zupelnie inny. :D
W mojej skali, mogę czymś udawać coś, w razie czego zalać klejem, zaszpachlować i zamalować,
a u Ciebie śrubka musi być śrubką, łożysko łożyskiem, sprężyna sprężyną i tak dalej.
Zalezy co sie wybierze. Modele komercyjne nie maja ruchomego zawieszenia, tylko imitacje. Ja wybralem te trudniejsza droge. ;)
ż pomijam kwestie estetyczne typu malowanie i kalki, ale jaki to trzeba mieć łeb, że by to zaprojektować od zera, i jeszcze że to działa.
Chylę czoło
Dziekuje. :) Bardzo mi milo czytajac taka opinie. :)

Harry Potter

Znany użytkownik
Reakcje
2.749 78 12
Pawle..., sto lat, sto lat..., sto lat to za mało, sto lat to za mało...( na melodię "ludową");)
Jacek, jak pisałem wcześniej..., jedziesz z tematem i pełen szacun za całokształt:D:D:D

Pozdrawiam,

OP
OP
Meggido

Meggido

Znany użytkownik
Reakcje
2.746 12 2
3 lata temu rozpocząłem budowę rozjazdu krzyżowego podwójnego zwanego popularnie anglikiem. :) Dziś jazdy próbne taborem "z ręki", jutro przejadę się lokomotywami. :) Póki co zwarcia nie udało mi się wyłapać przyrządami.
20180714_201003.jpg
20180714_200905.jpg
20180714_192840.jpg
20180714_193050.jpg
20180714_193205.jpg
20180714_193126.jpg
20180714_193153.jpg