• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa - Linia 397

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
@pwel - jak szerokie są przeważnie takie dechy? Te w środku mogę wydłubać i przyciąć tak żeby były cieńsze i więcej. Te na obrzeżach drzwi w rzeczywistości miałyby około 12cm... Całe drzwi mają wymiary 26mm x 20mm.

pwel

Aktywny użytkownik
SKMK
Reakcje
3 0 0
@pwel - jak szerokie są przeważnie takie dechy? Te w środku mogę wydłubać i przyciąć tak żeby były cieńsze i więcej. Te na obrzeżach drzwi w rzeczywistości miałyby około 12cm... Całe drzwi mają wymiary 26mm x 20mm.
U mnie w garażu mają 9cm,ale w tych drzwiach zrobiłbym mniej-więcej 2mm,będą pasować:)

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
@pwel - teraz wszystkie mają po około 1.6mm. Kurcze no sam nie wiem. Tak jak pisałem - wieczorem wydłubie te ze środka i zrobię cieńsze - te na obrzeżach chyba zostaną żeby drzwi leciwe nie były. Tan na marginesie to dziękuję za uwagi! Są bardzo pomocne!

pwel

Aktywny użytkownik
SKMK
Reakcje
3 0 0
@pwel - teraz wszystkie mają po około 1.6mm. Kurcze no sam nie wiem. Tak jak pisałem - wieczorem wydłubie te ze środka i zrobię cieńsze - te na obrzeżach chyba zostaną żeby drzwi leciwe nie były. Tan na marginesie to dziękuję za uwagi! Są bardzo pomocne!
Zaraz,zaraz jak to 1,6 mm? W takim razie lepiej będzie zrobić 1mm,wtedy będą na pewno pasować;)

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
566 7 0
Tak naprawdę , też tak mam, dlatego się śmieję! Garaż niby na 2 samochody, ale można postawić 1 i trochę gratów, chyba , że w ogóle się nie wysiada...
Twój kojarzy mi się z garażem teściów na mazurach.:)

OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Żeby zrobić drogę, najpierw trzeba zrobić przejazd...

P.S. Jakby ktoś zażądał żeby dorobiona była po każdej stronie jeszcze jedna deska to śpieszę donieść że takowe też są. Nie są uwidocznione na powyższym zdjęciu poprostu :)

Załączniki

Ostatnio edytowane:
OP
OP
Walter Rusin

Walter Rusin

Jasnowidz roku
Reakcje
45 2 5
Do przejazdy nadałaby się droga brukowa przez wieś... Takie tam próby. Coś czuję że z tym nie będzie lekko... Robione to tak: gips rozrobioną z plakatówką czarną żeby miał szary kolor a potem drapanie i na końcu różne próby malowania i wypełniania przestrzeni między kostkami. Kiszka... Poradzicie mi coś? Brak mi już pomysłów... Drapać kamyczki mogę ale co potem? Jak to zrobić żeby wyglądało jak droga brukowana???

Załączniki

mattia

Znany użytkownik
Reakcje
81 1 0
No jak sam to robisz to idziesz w dobrym kierunku , można teraz cały bruk pomalować wikolem , posypać drobniutkim piaseczkiem i delikatnie przetrzeć wszystko wilgotną ściereczką lub wilgotnym ręcznikiem papierowym, w "fugach" powinien pozostać piaseczek . Chyba już kol. Paweł o tym sposobie pisał w swoim wątku (Moduły i dioramy Pawła)