Daniel, telefon jest podany na stronie ale jak nie to nie. W marcu będzie tutaj w mieście mała wystawa to wtedy zobaczymy

Małe kroczki najpierw.
Tym czasem czas myśleć nad uatrakcyjnieniem makiety... Otóż w planach jest jak wiadomo kawałek szlaku z wąskim torem który będzie prowadził od pewnej stacji do maleńkiej mijanki wąskotorowej z bocznym torem ładunkowym. Gdzieś (jeszcze dokładnie nie wiem gdzie) będzie połączenie z cegielnią na której terenie będzie działać kolejka przemysłowa. Ten kawałek makiety od tej cegielni właśnie zacznę. Układ torów będzie jak na załączonym rysunku i pewnie jest znany z dioramy firmy Busch. Wprowadziłem jednak modyfikacje w postaci szopy na lokomotywy i toru przeładunkowego na wagony kolei wąskotorowej. Oba zamknięte układy (zewnętrzny okrąg i wewnętrzny okrąg) będą izolowane tak by mogły po nich jeździć dwie niezależne lokomotywy. Na zewnątrz z kolebami z gliną, wewnątrz z gotowymi cegłami. Izolowany będzie także tor od rozjazdu na szopę tak żeby można było odstawić tam jeden ze składów. Budynki tak jak podano na rysunku.
Kilka pytań:
1. Tor normalny czy wąski? W zamyśle chciałem żeby cegły były ładowane na platformę na transporterach wąskotorowych i potem podczepiane do składów na stacji przez rampę transporterową.
2. Barak czy nie? Tam gdzie zaznaczono opcjonalnie. Nie wiem czy jest potrzebny a z drugiej strony taka otwarta przestrzeń by też ładnie wyglądała (krzaki itd.)
3. Tor do przeładunku - zadaszony czy nie? Kolejka przemysłowa na rampie czy nie?
Powoli powoli do przodu...