• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Makieta modułowa - Linia 397

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
No to "jedziemy z koksem"... Ten prawy moduł jeszcze nie ma krzaków ale chciałem go pokazać. Dojdą jeszcze plotek i krowy na pastwisku. Uwagi jak zwykle bardzo miłe widziane.

P.S. Wysłałem dzisiaj zgłoszenie udziału w OKC Train Show w grudniu. Trzymajcie kciuki żeby się miejsce na makietę PKP znalazło!!! :)

Załączniki

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Prace nad modułem z przejazdem trwają. Tym czasem dziś listonosz przyniósł długo wyczekiwaną kolejna perełkę w kolekcji... Ty2-406 Par. Wolsztyn, DOKP Zachodnia ma się rozumieć! PIĘKNY!!! No i te dźwięki!!! Poezja! :love: Takie zdawcze się zdarzały w Kargowej i potem przez Chwalim, Smolno Wielkie do Okunina i Sulechowa...

Załączniki

Adam66

Znany użytkownik
Producent
Reakcje
6.418 110 1
Piękny model:love: Tylko jakby go tak można z bliska pokazać:rolleyes:
Kriegsloki z tymi wiatrownicami to mi się zawsze kojarzyły z końmi pociągowymi co mają klapki na oczach;)

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
@Adam66 - będą lepsze zdjęcia niedługo. Mnie najbardziej w nim podobają się dźwięki. Panowie Fenix i Elvis zrobili naprawdę kawał dobrej roboty! Chylę przed nimi czoła. Dodam że Konwersja Pana Fenixa nie polega tylko na dodaniu podstawowego osprzętu którym Ty2 różni się od BR52 ale też i drobnostki jak prawsy smarne itd. Misterna robota...

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
Witajcie,

otóż Ol49-64 jest dziełem twórcy pozostałych Ol-ek ale w tej transakcji firma Tololoko nie uczestniczyła. Przy tym pozostańmy i spuśćmy kurtynę milczenia... :)

Sprężyłem się i prę dalej do przodu z pracą. Przez ostatni tydzień zdarzyło się trochę. Mianowicie, kolejna skrzynka ma pomalowane tory, zaszutrowane, spatynowane, zrobiony przejazd z desek i teraz robię trawkę, krzaki itd. To jest ostatnia "trudna" skrzynka bo ma drogę polną i przejazd. Na poprzednich był zakręt i itrudniało to malowanie torów. Podłączyłem ją dzisiaj żeby sobie Ol-ka i Ty2 pohasały no i po to żeby przejście między skrzynkami zrobić tak żeby było płynne.

Na koniec takie zdjęcie :)

Załączniki

OP
OP
Walter Rusin
Reakcje
45 2 5
:) Ok. Dziś było wolne i Maleństwo ładnie pospało w ciągu dnia więc był czas na porobienie kilku zdjęć. Mam nadzieję że się Wam spodobają. Trzy moduły ukończone. Z pierwszej partii pozostały jeszcze trzy. Te już powinny być łatwiej bo jak napisałem, nie ma na nich nic szczególnego (zakręty lub przejazdy). Po prostu wykop i potem jeden dość płaski kawałek. Prosty tor - łatwy do maskowania i malowania.

A teraz obiecane zdjęcia. Aparatem - nie telefonem. Dziś bohaterami są Ol49-64 i Ty2-406. Wiem wiem... muszę odłączyć jedne światła końca składu w Bipie... :) Jak zwykle poproszę o wszelkie uwagi i wskazówki!

Załączniki

Ostatnio edytowane: