• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Lekko sobie odpocząłem...pewnie dlatego, że padało, ale cóż, czas wrócić do prezentacji.

Dzisiaj dwa cudaki z floty. Przy tej dwójce poznałem przekleństwa, których nawet nigdy nie słyszałem. Szczególnie przy klejeniu halogenów-wtedy pierwszy raz miałem ochotę wystawić modele na okno i patrzeć jak się topią w Słońcu! :mad:
Jednak przetrwały, więc dziś prezentuje show-truckowe Szwedki, można powiedzieć sztandarowe modele floty Ferrixowej Logistyki.
Nazywane przeze mnie "żaróweczkami", gdyż rozświetlają wszystkie cztery pasy na autostradach.
Maverick chciał kiedyś 3-osiowego potworka, więc proszę...
Krytyka mile widziana...ale nie maltretujcie amatora na starcie! :ROFL:

Scania R620 Topline 6x2 [Ferrix Trans / "Lady In Red"]

s2.jpg
s6.jpg
s8.jpg
s1.jpg

Teraz siostra...ale już czarna...hm...to brzmi troszkę dziwnie :ROFL:
Zastosowano nowy gryf i usunięto dwa halogeny :)

Scania R620 Topline 6x2 [Ferrix Trans / "White Black'er"]
s10.jpg

s11.jpg

s4.jpg
s5.jpg
s7.jpg

s3.jpg

Mam nadzieję, że krytyka będzie zdroworozsądkowa. :ROFL:

Pozdrawiam!

Kamil [Ferrix]

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Szczerze mówiąc kompletnie nie w moim guście. :niepewny:
Na pewno wyrzuciłbym połowę tych wszystkich akcesoriów bo mi to przypomina "Dziad-Trans'a", ale to Twoje modele i to Tobie mają się podobać. Ciekawie wyglądają halogeny dachowe zamontowane pod zderzakiem. (y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Jestem podobnego zdania co Dyrdek. Kolorystycznie Scanie wyglądają fajnie, ale dodatków jest ciut za dużo. :(W pierwszej kolejności wywaliłbym jednak te halogeny ze zderzaka.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Jako show-trucki to wyglądają bardzo fajnie. Czerwona dużo ładniejsza. W czarnej brakuje czegoś na grillu, bo tworzy taką wielką czarną plamę na przedzie kabiny.

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Dla mnie te Skanie wyglądają odlotowo (y) jak odbezpieczone granaty :) Jedna piękniejsza od drugiej ,:rolleyes: fotki czadowe jakby żywe ,jednym słowem REWELACJA (y)(y)(y) jak Ci się znudzą to wiesz hehe :D:D:D

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
Pojechałeś po całości tymi Szwedkami , ale mimo Twojego trudu wyglądają jak 50 latki które na siłę chciały wyglądać na 18 lat.:ROFL::ROFL::ROFL:
Pamiętaj co za dużo to niezdrowo,;):)
Z drugiej strony są niepowtarzalne i jedyne i za to mój wielki szacun.(y)

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Jak dla mnie to po części się zgadzam z Kolegami wyżej, troszku za dużo tych halogenów na dolnej części, ale mimo wszystko ta z czerwonym jakoś mi się lepiej podoba nie wiem czemu ale ładniejsza :D, bardzo fajnie wyglądają te dodatkowe rury pod zderzakami i osłonami (y).

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.535 67 1
Ja również zgodzę się z kolegi że daremne były Twoje bluzgi i męczarnie . Często mniej znaczy więcej . Jak dla mnie za dużo tych halogenów , aczkolwiek bardzo podobają mi się tyły tych ciągników .

SP9XUR

Znany użytkownik
Reakcje
862 1 0
Obie bazy modeli cudne :rolleyes:, ale przybrane jak choinka :D zatem z pewnością jadą na jakiś "show" :podstepny:.
Czy wygrają:(, ... nie wiem ... ale foty robisz świetne (y)(y)(y).

L

LUKASZ 87

Gość
ło matko ! Pod ile akumulatorów to podłaczone heh , czerwona fajniejsza cos innego , chodz jak ktos lubi czarne to tez wpadnie w oko :p

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dobrze, spodziewałem się większej krytyki, dzięki :ROFL:

Dzisiaj polecimy z klasykami. Pierwszy zestaw myślę jest każdemu znany. RiCö każdy widział, każdy lubi itp, więc myślę, iż będzie ok ;)

Scania Topline R620 RiCö [Baden-Baden/Egypt]

gggvvv.jpg
CXVXVXC.jpg
SADFGJ.jpg
xcv.jpg

A teraz model, który kupiłem jako wrak, był pozbawiony kół, grilla oraz leżała na nim dość pokaźna ilość kleju.
Chciałem z niego zabrać tylko co lepsze, jednak, gdy tak zacząłem z nim rozmawiać, postanowiłem coś z niego wykombinować. :)
Dodałem brakujące części, wprowadziłem parę dodatków, troszkę przybrudziłem no i proszę...
Mam nadzieję, że nie widać pozostałości po kleju :(

Scania Topline R620 RHT/Ferrix Trans

HRHDHDD.jpg
BVCV.jpg
TFYTFR.jpg
ESYESSU.jpg

Pozdrawiam!
Kamil [Ferrix]