• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Jakim kleju? Ta druga Scania wygląda jak marzenie. Genialny kolor i malowanie. Nie wiem jaki grill miała w oryginale ale ten biały super do niej pasuje. Chętnie wiedział bym ją u siebie tylko ostatnio mam fazę na psucie skandynawów i podpinanie ich pod puchy, no ale w końcu u nas tego mnóstwo :D A co do Rico.... model fajny bo po części polonik ale ta naczepa kompletnie mi do niego nie pasuje. I tak jak u kogoś pisałem już, ciągnik widział bym styrany pod wanną bo z tego co pamiętam niestety tak one skończyły ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
Rico super model jeden z ładniejszych jakie wyszły, a niebieska Scania bardzo fajnie wygląda, tylko moje oczy już nie te i nie widzę gdzie ona jest pobrudzona:D

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
...i tak jak u kogoś pisałem już, ciągnik widział bym styrany pod wanną bo z tego co pamiętam niestety tak one skończyły ;)
Piotrek, przecież one teraz na Twoich terenach stoją :ROFL:
Proszę...aż chce się powiedzieć od milionera do zera.

Naczepa to oryginał, również mi nie pasuje. Oryginalnie naczepa w barwach Egipt/Baden była podłączona pod Longline'a z Ricoe jednak Herpa zadecydowała aby zestaw wypuścić mniej realistyczny.

Rico super model jeden z ładniejszych jakie wyszły, a niebieska Scania bardzo fajnie wygląda, tylko moje oczy już nie te i nie widzę gdzie ona jest pobrudzona:D
A bo pastelkami potraktowałem tylko kółeczka :D

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Panie kolego ,ja chyba muszę okulary sobie kupić bo jakoś kleju ani nic innego nie widzę oprócz pięknego modelu (y)(y) RIco super,szukam modeli tej firmy :)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Panie kolego ,ja chyba muszę okulary sobie kupić bo jakoś kleju ani nic innego nie widzę oprócz pięknego modelu (y)(y) RIco super,szukam modeli tej firmy :)
No ja Ci swojego nie oddam :ROFL:
Ślady dalej zostały na międzyosiówce, taki biały nalot to właśnie klej, którego zdrapanie w tym miejscu skutkowałoby uszkodzeniem osłon :(:(

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Bardzo fajna ta niebieska Scania. Biały grill idealnie pasuje do koloru kabiny. Ricoe znane i lubiane i z tą naczepą wcale nie wygląda źle. Mnie się podoba. Kapitalne fotki, zresztą jak zwykle u Ciebie. (y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Ach ten Baden-Baden. :D Zaprezentowałeś go akurat w momencie, gdy czekałem na swojego i sprawiłeś, że jeszcze bardziej się zniecierpliwiłem. :D :mad: Miałem chrapkę na tą Scanię już od jakiegoś czasu i wreszcie udało mi się ją dorwać w przystępnej cenie. Rewelacyjny model. (y) Niebieska też cieszy oko, szczególnie pasuje jej ten biały grill.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.396 109 2
Piotrek, przecież one teraz na Twoich terenach stoją :ROFL:
Proszę...aż chce się powiedzieć od milionera do zera.

Naczepa to oryginał, również mi nie pasuje. Oryginalnie naczepa w barwach Egipt/Baden była podłączona pod Longline'a z Ricoe jednak Herpa zadecydowała aby zestaw wypuścić mniej realistyczny.

A bo pastelkami potraktowałem tylko kółeczka :D
A to co innego bo wiesz u mnie brudzenie oznacza coś zgoła odmiennego.

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Marcinie, musisz jeszcze poczekać na mojego brudasa, not today :ROFL:

Dzisiaj troszkę reklamowo...
Na początek Scania z noskiem. Naczepa jest tylko do zdjęć, będzie malowana tylko jakoś nie chce mi się za nią zabrać-takie lenistwo. (n)

Scania Hauber 164 Topline [ASG]

3.jpg

4.jpg
1.jpg
2.jpg

Teraz ciągnik znany wszystkim :D
Naczepa jeździ już pod szyldem Ferrix Trans, więc to jej ostatnie "oryginalne" fotki :)

Scania R164 Topline [Märklin Magazin 2001]

5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg

Jak na ten moment muszę się pożegnać z 1/87 :cry:
Postaram się coś powrzucać w wolnej chwili jednak na ten czas zapraszam do działu "w robocie" gdzie będę relacjonował budowę modelu 1/24.
Będzie to mój poniekąd debiut, więc prosiłbym o Wasze rady oraz ogólnie mówiąc pomoc podczas tej katorgi :D
Projekt rusza już za kilkadziesiąt godzin, więc jeżeli ktoś pragnie mieć jakiś wkład w takie przedsięwzięcie to serdecznie zapraszam :gwizd:

Pozdrawiam!
Kamil

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.943 387 20
Kolejne ciekawostki pokazujesz. Noskowa Scania bardzo fajna i bardziej mi się podoba niż ta "magazynowa".