• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

robrob

Użytkownik
Reakcje
0 0 0
SUPER! Wyszło bardzo realistycznie! Sam się przymierzam do zakupu Komety i po tej prezentacji już wiem że trzeba ją mieć :D

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Wasze komentarze wręcz uskrzydlają do dalszych fotoprezentacji :love:

Dzisiaj będzie na czerwono, może również coś Wam wpadnie w oko ;)
Na początek taki mały herpowski składak.

Renault Magnum ['Red Dog'/Vendel Spedition]

2.jpg
1.jpg
3.jpg
4.jpg

5.jpg

Teraz kolejny czerwony 'ciężarówek'. Moja pierwsza 3-oświówka, ah, to były czasy :rolleyes:
No tak, czasy psucia modeli tonami kleju... Scania w sumie spisana na straty, myślałem, że nada się tylko na wrak, bądź po prostu do wyrzucenia.
Rok temu jednak postanowiłem coś z niej zrobić, rozebrałem co mogłem (większość rzeczy jest przyklejonych na stałe) i wziąłem na warsztat.
Pozbyłem się (tak mi się wydaje) śladów kleju na kabinie, szczególnie przy lusterkach, wstawiłem nową szybę gdyż poprzednia była zaparowana, oczywiście dzięki kropelce. Dodałem też parę innych detali. Na koniec starałem się zrobić z niego totalnego brudasa, więc waloryzacja wyszła poziom 'hard', proszę się nie martwić, ostatnio widziałem jeszcze bardziej zmęczonego konika. :) Cóż, mam nadzieję, że coś tam zobaczycie. :LOL:

Scania R620 Topline [Ferrix Trans]

99.jpg

8.jpg
7.jpg
9.jpg
6.jpg
999.jpg
9999.jpg

Pozdrawiam!
Kamil

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Magnumka bardzo fajna, ale brudzing Scanii mi się nie podoba. Jak dla mnie to za bardzo ubrudzona, ale i kolor brudzingu mi nie pasuje. Tył wanny wygląda nawet fajnie, ale boki już mi w ogóle nie podobają.

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.019 158 2
Magnumka wygląda naprawdę dobrze.
Co do Scanii... to chyba jakaś Australia była... totalny carmagedon...

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
11.429 67 1
Magnumka jak dla mnie świetnie się prezentuje . Szczególnie ciągnik ma piekną grafikę nawiązującą do silników Mack które tam montowano . Co do scanii to upaprana jakby gdzieś w cegielni pracowała i z dołu glinę wywoziła .

RaFuS

Znany użytkownik
Reakcje
140 3 0
Scania z pod wanny wygląda tak jakby ktoś ją odkopał z terenów powodziowych. Magnumka urzeka swoją prostotą.
Warto dodać też że dużo roboty robią same fotki w świetle dziennym.

piter_wxc

Znany użytkownik
Reakcje
68 0 0
Magnumka z AWM dobrze spasowała do tej naczepy - a gdzie Volvo z orginalnego składu?
Co do Scani...no cóż - przesadziłeś...z szybami bocznymi przesadziłeś...

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Fajnie że wróciłeś do jedynej słusznej skali i w każdej prezentacji jest na co popatrzeć. Ale ta Scania to wygląda jakby z rok w bagnie przeleżała. :D

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Eh, rzeczywiście czas ją umyć tylko, że w tym przypadku łatwiej będzie wjechać do Bałtyku niż pokazywać się z nią na myjni.:ROFL:

Teraz spróbujemy się poprawić...czy tam umyć. :p
Dobra, dzisiaj będzie jeszcze jedno podejście do brudasowego świata, jednak początkowo również wrzucę Magnumke.

Reanult Magnum [DREBINGER SPEDITION]

1.jpg
3.jpg
2.jpg
4.jpg

No i teraz wspomniana Szwedka...brudna, w sumie to jestem ciekaw czy trafiłem w punkt gustowny, jakikolwiek :ROFL:
Cóż, dodałem jakieś części, coś tam podmalowałem no i 'trochę' kilometrów przejechałem dla realizmu. Tym razem nie jechałem przez Australię, chociaż koncepcja Michała była super :ROFL:
Teraz użyłem ciemnej kolorystyki, może będzie dobrze.

Scania R500 Highline [Ferrix Trans]

5.jpg
8.jpg
7.jpg
6.jpg
9.jpg

Pozdrawiam!
Kamil

UniQue

Aktywny użytkownik
Reakcje
374 2 0
jak dla mnie scania fajna, brudna, no ale przecież na parkingu nie stoi tylko zapiernicza xD fajne detale w tej scanii, podobają mi się naprawdę :) tak że duuużżyy plus ;)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ciekawa naczepa z tego AWMu, z jednej strony burta, z drugiej firana. Scania zdecydowanie lepsza niż ta z poprzedniej prezentacji, choć nie podobają mi się kalki na przednich lampach.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.249 108 2
Renówka świetna jak to każdy telewizor, Scania o wiele lepiej zrobiona , do antywiazdów by się można przyczepić że za mocno pobrudzone :);)

maciek66

Znany użytkownik
Reakcje
636 4 0
Magnumka bardzo fajna, szkoda tylko, że naczepa taki cudak a nie cała burtówka. Co do brudzenia to musisz jeszcze poćwiczyć, chociaż koń nie wyszedł tak źle. Ja unikam brudzenia przy swoich modelach bo po prostu tego nie potrafię i pewnie już się nie nauczę. :)