• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Roczna przerwa, czasami tak bywa, że czas nie jest naszym sprzymierzeńcem :)

Na początek nowej serii przedstawię dwa zestawy spod gryfowego dzioba.
Pierwszy będzie 'pociąg drogowy' czyli gigaliner, ciekawe jakby poradził sobie u nas.

Scania R500 Topline Gigaliner [Guntram Muther]

1 (1).jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg

Towarzystwa dotrzyma jej czeska, pisankowa Scania. Brodaty Marcin ją bardzo ładnie przedstawił i po jego zdjęciach postanowiłem też sobie ją załatwić.
Cóż, szkoda, że brakuje w niej paru dodatków, może kiedyś sam je dorobię, ale jedno się Herpie udało w tym modelu-tył naczepy, naprawdę Herpa pokazała klasę.

Scania R500 Topline [HC Transped/Kometa Brno]

5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg

Może się podobać, może i nie, mam nadzieję, że chociaż przykuje uwagę. Uhm, nie bijcie za gołe belki. ;)

Pozdrawiam!
Kamil

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.799 387 20
Obydwa wyglądają ale jak dla mnie to model czeskiego przewoźnika wygrywa. Dużo ciekawiej zrobiony.

Reakcje
11.429 67 1
Kometa jest rewelacyjnie zrobiona , nawet jako fabryczny model ma bardzo wiele uroku . Co do tej drugiej , długiej scanii to też fajna . Malowanie mi się podoba . Takie typowo północne .