• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
Bardzo fajnie to wygląda. Jak dla mnie to jest OK. Bardzo ciekawy zestaw.

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzięki wielkie wielkie wielkie!
OK, dzisiaj coś spod gwiazdy :(
Taki sobie pomocnik, zestaw będzie przerabiany, zmiana kabiny na R'kę w niskiej kabinie, później malowanie, parę chromów i wiooo :gwizd:
Jakby komuś się przydała kabina to chętnie sprezentuję :ROFL:

MB Actros Empl Wrecker [Autodienst Hoppegarten]

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Oczywiście jeszcze jakaś Szwedka... :gwizd:
Będzie ona stopniowo tuningowana, dlatego brak w niej lusterek.
Naczepa to Nooteboom z systemem hydraulicznego skrętu, zakupiona do projektu "KAdam Cars", który utknął.
Mam nadzieję, że nie zamęczy babci. ;)

Scania R143 Streamline Ferrix Trans

4.jpg
5.jpg
12321421.jpg
7.jpg
8.jpg

A jednak babcia nie dała rady... :D

Pozdrawiam
Kamil (Ferrix)

Ostatnio edytowane:

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Bardzo ineteresujące malowanie ma ten Holownik, ale koła bym zmienił na jakieś inne coś mi nie grają te całe nikle :D

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
A mnie bardziej zaciekawiła wzmianka o Kadamie. Miała być, albo ma być Scania w motyw "Auta" czy zółta 09? A co do prezentacji, holownik fajny choć malowanie typowo serwisowe, a babcia to klasyka. Ma super malowanie i świetnie pasuje do tego tele-trailera tylko gdyby pomyslec o konfiguracji 6x4 to już było by marzenie ;)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
A mnie bardziej zaciekawiła wzmianka o Kadamie. Miała być, albo ma być Scania w motyw "Auta" czy zółta 09? A co do prezentacji, holownik fajny choć malowanie typowo serwisowe, a babcia to klasyka. Ma super malowanie i świetnie pasuje do tego tele-trailera tylko gdyby pomyslec o konfiguracji 6x4 to już było by marzenie ;)
Hahahaha, Piotruś nie psuj mi prezentacji, bo żółta R'ka z poniższej fotki jest w kolejce do wystawienia z naczepą :ROFL::ROFL:
Co do Scanii "Cars" to na MT '14 wykonam potrzebne zdjęcia do wykonania kalek. W sierpniu premiera... :gwizd:

prezes58

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Czyżby Kadam który powstał z moją małą pomocą? Bo pamiętam, że do jakiegoś Kadama Ci robiłem coś :D Aaa i bym zapomniał, szykuj Edro do prezentacji :p

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.985 387 20
Wrecker bardzo ciekawy, ale ta starsza Scania wygląda dużo lepiej. Jeszcze wrzucić jej na naczepę jakiś ładunek i w drogę.

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzięki wielkie, co do Scanii "babcia" to będzie ona przerobiona na 3osiówkę, później jakieś chromowane żelastwo i wpadnie na forum z jednym-dwoma zdjęciami ;)

Dziś lekka modelarska monotonia w tym okresie...
Tak, dobrze myślicie, chodzi o nowiutkie Volvo wydane przez Herpe. Dzięki wielkie dla PJ-owego Pawła za sprowadzenie :gwizd:
Co do modeli...nie wiem czy tylko ja mam felerne lusterka, że jedno z nich odstaje od listwy? :mad:
Ja rozumiem, że to tylko model, ale lubię gdy producent przykłada się do detali...a tu przysłowiowa du_pa...
Ale cóż, trzeba się cieszyć, że są. Żeby nie było nudy w temacie jeden z koników lekko przerobiłem-powtarzam lekko! :devil:
Mam nadzieję, że chociaż troszkę się spodoba. Nigdy więcej tuningu w nowych Volvach! :mad::ROFL:

Volvo FH IV Globetrotter XL [Black & Red] Ferrix Trans

v1.jpg
v2.jpg
s3 (1).jpg
v4.jpg
v6666.jpg
v6.jpg
v7.jpg

Żeby tradycji stało się zadość musi być i Szwedka :)
Scania R620 Topline Stelzl "Ice Age"

s2.jpg
s3.jpg
s1.jpg

Mam nadzieję, że chociaż troszkę się spodobało :gwizd:
Dzięki za komentarze i pozdrawiam! ;)
Kamil (Ferrix)