• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Tak czułem bo jest ona zrobiona w specyficznym dla niego stylu .
Jeżeli chodzi Ci o Sebastiana [Stu4] to trafiłeś ;)[DOUBLEPOST=1400531392][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1400531623,1400531231][/DOUBLEPOST]OK, dziękuję wszystkim za komentarze, to naprawdę dodaje skrzydeł :)
Dzięki nim aż chce się wyjść z tego przeklętego bloku z makietą i paroma modelami, by strzelać fotki w plenerze :)
Dzisiaj lekka odskocznia od Scanii...nie no żartowałem :ROFL:
Zdjęcia może nie powalają, ale jakoś się nie chciały "zgrać się z otoczeniem" :mad:

DAF XF 95 Ferrix Trans (pierwsze zdjęcie z MP4)

d1.jpg
d3.jpg
d4.jpg
d2.jpg

...nie, DAF nie zaliczył drzewka. Wiatr... :D

Teraz największa porażka Herpy ostatnich lat-Scania Streamline. Tył jeszcze im się udał, ale przód...tragedia.
Poniżej fotka Scanii R O4 od Admina (Odgrzewany ale wciąż jadalny) :ROFL:

Scania R580 Streamline Ferrix Trans

s1.jpg
s2.jpg

A tutaj mała zapowiedź...Scania czeka na swój tuning...taki pełny :)
sc3.jpg

sc4.jpg

Były Szwedki, teraz czas na Szwedów. Dwa Volviki FH3. Poniżej fotka grupowa RED'ków z ostatnich prezentacji.
Fotki dla Rafała (Rysa), niech i on ma co pooglądać. Pozdrawiam jeżeli tu wpadłeś... ;)

Volvo FH12 GL Ferrix Trans x2

w1.jpg
v2.jpg
w3.jpg
w4.jpg

Tak jak mówiłem, zdjęcia nie powalają, ale myślę, że coś tam na nich widać :(
Jeszcze raz dziękuję za komentarze.

Pozdrawiam!
Kamil (Ferrix)

Ostatnio edytowane:

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Super Daf(y) .super Scanie (y),rewelacyjna fotka ciągników na parkingu:) ,rewelacja normalnie ,moje gratulacje (y)(y)(y)

Lec Go (Bartek)

Znany użytkownik
Reakcje
12.536 67 1
Fajne zdjęcia , tylko Panie pokazuj mniej bo nie mam pojęcia co mam komentować . Wszystko mi się podoba i jakbym teraz miał komentować wszystko osobno to powstała by książka wielkości Janko muzykanta :ROFL: Fajnie tak trzymaj , tylko tempo wolniejsze .

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
Czerwona flota robi wrażenie... ale mam 2 ale. Po pierwsze to Volvo to chyba FH 12 2 generacji, a drugie ale to takie że lusterka w Dafie powinny być odwrotnie. Tymi małymi do dołu. Do co Streamline to faktycznie brakuje tych lamp w blendzie. Jak się na nią zdecyduje jak wyjdą do składania to muszę o kalkach pomyśleć. A co reszty to wielki plus za kalki i tuning. Oby tak dalej. No i super fotki. Tak trzymaj ;)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Czerwona flota robi wrażenie... ale mam 2 ale. Po pierwsze to Volvo to chyba FH 12 2 generacji, a drugie ale to takie że lusterka w Dafie powinny być odwrotnie. Tymi małymi do dołu. Do co Streamline to faktycznie brakuje tych lamp w blendzie. Jak się na nią zdecyduje jak wyjdą do składania to muszę o kalkach pomyśleć. A co reszty to wielki plus za kalki i tuning. Oby tak dalej. No i super fotki. Tak trzymaj ;)
Daf niestety jest zakupiony z drugiej ręki i nie chciałem z nim niczego kombinować-wszystko trzyma się na tkz. słowo honoru, więc boję się go nawet dotykać :)
Powiem Ci, że zakupiłem je jako "FH3" i tego się trzymam gdyż nie znam się na Szwedach heh, już zmieniam, dziękuję. :)

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Ja czekam aż skończysz biało-czerwoną Scanię. Jeżeli zdecydujesz się na NL Style to będzie na prawdę ciekawie! ;)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Jak tak dalej będziesz leciał z grubej rury, to chyba braknie mi słów, którymi mógłbym wyrazić swój podziw. :D Biała Scania zapowiada się ciekawie. Podoba mi się też Streamline i myślę, że z niej też wyczarujesz coś ciekawego. Chociaż zestaw lepiej by wyglądał z tą nowszą chłodnią.

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Co do Scanii "in progress" to jeszcze myślę na pomysłem. Myślę, iż za parę dni postawię ją już na makiecie jako gotową, :)

Dzisiaj dwa zestawy...
Najpierw ciągnik troszkę słabo pomalowany, ale robiłem co mogłem, zdjęcia troszkę nie pomagały i model może dziwnie wyglądać...efekt kurzu powstał z...w sumie nie wiem dlaczego, chyba Torpedzia ma cięższe dni. :(

Scania Torpedo T500 Ferrix Trans

sc1.jpg
sc3.jpg
sc1 (1).jpg
sc4.jpg

Scania R500 Topline '04 Theiler Mannheim

scania1.jpg
scania2.jpg
scania3.jpg
scania4.jpg
scania5.jpg

A teraz mała zapowiedź następnej prezentacji. Powiem krotko: LEGEND NEVER DIES :gwizd:

sca ia.jpg

Pozdrawiam!
Kamil (Ferrix)

Ostatnio edytowane:

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Za te lampy w Torpedzie z więzienia nie wyjdziesz! Ale pokaż tył ciągnika, bo chyba jest ciekawy. :D
Czekam na Gwiazde Północy. ;)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Za te lampy w Torpedzie z więzienia nie wyjdziesz! :D
Czekam na Gwiazde Północy. ;)
Cśśśś, jeździ drugi rok, niech się przynajmniej spłaci :D[DOUBLEPOST=1400625349][/DOUBLEPOST]Specjalnie dla Dyrdka, nie nie nie, nie patrzcie na belkę silosika bo Wasz świat obróci się o 180 stopni :ROFL:

XXXXXX.jpg

marpama28

Znany użytkownik
Reakcje
54 4 0
A mnie się Scanie podoba z tym 4 osiowym silosem. Jest to coś.... innego :) Podoba mi się szczególnie przez ten lakier i ten fioletowy połysk. Dodał bym jeszcze chromowany, albo nawet srebrny ten dekiel na tyle naczepy. A w ciągniku.... te lampy niestety średnio mi pasują. Już bardziej widziały by mi się żółte, holenderskie, i halogeny prostokątne na globa też żółte. A co do żółtej pisanki to fajnie wygląda z tym jumbo tankiem. No i te zdjęcia to poezja. Zazdroszczę Ci takiego terenu. Ja muszę kombinować na balkonie.

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.726 109 2
Kamil rewelacyjne modele i świetne fotki , tylko za szybko i wszystko na raz i ciężko jest coś skomentować , nie spisz się tak z prezentacjami , bo potem na następne znów będziemy pół roku czekać.
Dozuj na pomału te rarytasy.;):)

RYSA13

Znany użytkownik
Reakcje
38 4 0
Kamil dzieki za fotki RED-sów (y) wszystkie te tzw. zwykłe mają to coś co wiekszość z Nas lubi :D bardzo fajnie wygladają, do gustu przypadła mi jeszcze pięknie wymalowana żółta Szwedka :LOL: super wygląda z beczką. A fotki bardzo realistyczne.

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Torpeda udana, tylko faktycznie te lampy trochę szpecą, lepiej by wyglądały żółte. No i przydałyby się jakieś stopnie do kabiny, bo kierowca może mieć trochę ciężko z wdrapaniem się tam. :p Druga Scania też ciekawa.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.597 390 20
Świetne modele pokazujesz. Podobają się. A i fotki robisz kapitalne. Modele wyglądają jak w rzeczywistości. Gratuluję.(y)

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Kurde no ,zaczynasz mnie denerwować tymi modelami :mad::D:DScania Torpedo cysterna rewelacja super mało powiedziane (y)(y)(y)i fotki mega bajer ;)

Jędrek K

Gruzomistrz
Reakcje
571 8 0
Świetna robota!
Ten kurz na czarnej Torpedzie, na pierwszym zdjęciu wygląda trochę jak perłowy lakier. Z taką lekką chropowatością i fioletowym połyskiem cysterna wygląda masywnie i dostojnie. Ciekawe , jaki efekt dałoby lekkie "okurzenie" farbą aerografem?

Michał Type_r7

Moderator działu Modelarstwo Samochodowe
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
14.755 161 2
Ładna kolekcji, faworyta nie mam, bo wszystkie fajne i każdy ma coś ciekawego w sobie.