• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Kolekcja Ferrix Trans

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Świetna robota!
Ten kurz na czarnej Torpedzie, na pierwszym zdjęciu wygląda trochę jak perłowy lakier. Z taką lekką chropowatością i fioletowym połyskiem cysterna wygląda masywnie i dostojnie. Ciekawe , jaki efekt dałoby lekkie "okurzenie" farbą aerografem?
Nie chciałbym zbytnio uszkodzić Torpedziątka dlatego wolę żeby stała taka jaka jest. Może gdy znajdę kiedyś wenę... Ale pomysł jest dość ciekawy (y)
Według mnie użyłem zbyt grubego papieru ściernego i wyszła taka delikatna tkz "skórka pomarańczy", która wygląda jak kurz, jednak przecierałem go chyba z milion razy mokrą ściereczką i nic. Trudno, tak czy siak jeżeli się podoba to znak, że coś w sobie ma...nawet będąc nieudany projektem :)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzięki za liczne komentarze i oceny! :LOL:
Dzisiaj wrzucam Legendę, którą obiecałem w poprzedniej prezentacji.
Do piątku zawieszam swoją "modelarską przygodę", mam troszkę pracy :mamdola:
Ale w piątek...pokażę coś superhipermega ;)

Scania R580 V8 Dalija Sped "Legenda"

sss1.jpg

A jednak nie...to oryginał, taki ferrisiowy żarcik :D

s4.jpg

s1.jpg

s2.jpg

ssss11.jpg

sc4.jpg
sc6 (2).jpg

ssss12.jpg

s3.jpg
s5.jpg

Mam nadzieję, że wybaczycie mi solo prezentację.
Reszta moich pięknotek w piątek
:)

Pozdrawiam!
Kamil

kacperR

Znany użytkownik
Reakcje
43 0 0
Prezentacja na dużym poziomie :) scania "legenda" bardziej mi przypadła do gustu i trzeba będzie się za nią rozglądać ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.725 109 2
Kamil idziesz jak burza . foty robisz piękne.(y)
Legenda jest super ale lampy z tyłu to obowiązkowo musisz podmalować.;)

kacper1224

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Pokaźna ta twoja kolekcja. Wszystkie modele fajnie się komponują. Jedynie Scania Torpedka nie trafiła w mój gust. Natomiast jestem bardzo ciekaw tej dioramy, jest gdzieś możliwość zobaczenia całości od góry? :D

lotus102

Znany użytkownik
Reakcje
2.247 7 3
Model odjazdowy (y)(y) nie wiem gdzie takie cacka wynajdujesz ..ale gratuluję takich pięknych okazów ,,o fotkach już nie piszę :):):)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
27.068 388 20
Kapitalnie wygląda ta Skakanka na Twojej dioramie. Fotki robisz rewelacyjne i modele wyglądają jak w realu. Gratuluję.

wrocek

Znany użytkownik
Reakcje
3 0 0
Łał w tym przypadku sam nie wiem co mnie powaliło na kolana - czy to modele bo są REWELKA czy zdjęcia jakie zrobiłeś do ich prezentacji??
Panie wielki szacun za całokształt(y)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Dzięki wszystkim!
Dziś niestety Was zawiodę zdjęciami, słabo wyszło, ale cóż...nie zawsze jestem na fali :cry:
Od razu odpowiadam na pytania dotyczące poniższego zestawu, naczepa nie jest dokończona ani dopracowana! :niepewny:

Scania 124 Topline Ferrix Trans

qwe2 (1).jpg

qwe1.jpg
qwe44.jpg
qwe3.jpg

Słabiutko, wiem wiem wiem wiem, jutro wrzucę coś lepszej jakości...o ile nie będzie lało :cry:
Mam nadzieję, że nie jest aż tak źle i nie ukamienujecie mnie za to :ROFL:

Pozdrawiam!
Kamil (Ferrix)

kacper1224

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Czy ja wiem czy słabo. Dla mnie ciekawe kadry i dobra jakość. Co do modelu to przyjemny, fajnie zrobiony, nie przepadam za tym kangurem od Herpy, ale jakoś dobrze wygląda na tej Scanii. :D

DyrdekHz

Znany użytkownik
Reakcje
6 0 0
Człowiek się cieszy że ma czarną czwórkę, to zaraz się znajdzie ktoś kto pokaże taką samą. :mad: :ROFL: :ROFL:
Skakanka bardzo fajnie wygląda, gryfa na boku kabiny tylko pozazdrościć. (y)

DamLen

Znany użytkownik
Reakcje
1.503 11 0
Zdjęcia wcale nie są złe. Elegancka czwórka, podobają mi się gadżety w kabinie. Scania Dalija, to model który bardzo mi się podoba, ale jakoś nie wiem czemu nie mogę się przekonać do jego zakupu.

prezes58

Aktywny użytkownik
Reakcje
3 0 0
Kamilu mój drogi, ja Cię bardzo proszę nie podnoś mi ciśnienia. Foty są świetne a na modele to już mi słów brakuje. :D Widzę, że diorama w końcu z szafy zdjęta. :D Teraz czekam z niecierpliwością na żółtego Dafa. :)

OP
OP
Ferrix

Ferrix

Znany użytkownik
Reakcje
0 0 0
Kamilu mój drogi, ja Cię bardzo proszę nie podnoś mi ciśnienia. Foty są świetne a na modele to już mi słów brakuje. :D Widzę, że diorama w końcu z szafy zdjęta. :D Teraz czekam z niecierpliwością na żółtego Dafa. :)
Kubuś, cierpliwości, jeszcze nie przedstawiłem moich ulubionych Szwedek haha

PS. Dafik już nie jest żółty i teraz jeździ z szyldem Ferrix Transu nad szybą :ROFL: