Troszkę zmieniając wątek dyskusji
Było już porównanie model do modelu to może warto zobaczyć jak producenci odwzorowali (uwzględnili) niektóre elementy względem oryginału.
Porównanie dotyczy jedynie wagonu silnikowego a dokładniej elementów znajdujących się na jego spodzie (tu występują największe różnice między modelami). Jako materiał porównawczy posłużył znaleziony na YouTubie poniższy filmik:
Z różnic, które udało mi się dostrzec:
1. Skrzynia, w której umieszczona jest przetwornica oświetlenie
PIKO jest
ROBO brak
Zobacz załącznik 993458
2. Wentylator do wytwarzania nadciśnienia w szafie wysokiego napięcia
PIKO jest
ROBO brak
Zobacz załącznik 993459
3. Opory bocznikowania
PIKO są
ROBO brak
Zobacz załącznik 993460
4. Opory rozruchowe
PIKO szczątkowe odwzorowanie
ROBO brak
Zobacz załącznik 993461
Innych elementów nie byłem w stanie dokładnie zlokalizować, więć się do nich nie odnoszę, ale patrząc, że w obu modelach nie ma już większych różnić, można założyć, że zostały one prawidłowo odwzorowane.
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że może w odwzorowanych przez ROBO modelach, ww. elementy w prawdziwych jednostostach nie występowały i dlatego nie zostały uwzględnione (jednostka na filmie to EN57-1090).
Ps. Mam nadzieję, że Kolega @Arekmiz nie obrazi się za wykorzystanie jego zdjęć do niniejszej prezentacji.
Było już porównanie model do modelu to może warto zobaczyć jak producenci odwzorowali (uwzględnili) niektóre elementy względem oryginału.
Porównanie dotyczy jedynie wagonu silnikowego a dokładniej elementów znajdujących się na jego spodzie (tu występują największe różnice między modelami). Jako materiał porównawczy posłużył znaleziony na YouTubie poniższy filmik:
Z różnic, które udało mi się dostrzec:
1. Skrzynia, w której umieszczona jest przetwornica oświetlenie
PIKO jest
ROBO brak
Zobacz załącznik 993458
2. Wentylator do wytwarzania nadciśnienia w szafie wysokiego napięcia
PIKO jest
ROBO brak
Zobacz załącznik 993459
3. Opory bocznikowania
PIKO są
ROBO brak
Zobacz załącznik 993460
4. Opory rozruchowe
PIKO szczątkowe odwzorowanie
ROBO brak
Zobacz załącznik 993461
Innych elementów nie byłem w stanie dokładnie zlokalizować, więć się do nich nie odnoszę, ale patrząc, że w obu modelach nie ma już większych różnić, można założyć, że zostały one prawidłowo odwzorowane.
Oczywiście trzeba wziąć pod uwagę, że może w odwzorowanych przez ROBO modelach, ww. elementy w prawdziwych jednostostach nie występowały i dlatego nie zostały uwzględnione (jednostka na filmie to EN57-1090).
Ps. Mam nadzieję, że Kolega @Arekmiz nie obrazi się za wykorzystanie jego zdjęć do niniejszej prezentacji.
Mnie zastanawia co innego, nie to, że coś jest, a czegoś nie ma. Zastanawia mnie to, że ludzie mierzą ten sam element przyrządem metrycznym i u każdego ten sam element wygląd inaczej. Niby skrzynia, a jednak każda inna. Jak, dlaczego ????
-
1
-
1
- Pokaż wszystkie