Ja mam prośbę co do przyszłych wersji dekoderów. Czy można zrobić więcej wyjść funkcyjnych? Nowsze lokomotywy, ale nawet i te starsze miewają sporo dodatkowych funkcji świetlnych, przykład:
SM31:
- 3x + 3x białe = 6x białych
- 2x + 2x czerwone = 4 czerwone
- 4x stopnie oświetlone na 1 wyjściu = 1
- 1x kabina
3 + 3 + 2 + 2 + 1 + 1 = 12 wyjść
PIKO ST44:
- 2x + 2x czerwone = 4 czerwonych
- 2x kabina
- 1x przedział maszynowy
3 + 3 + 2 +2 + 2 + 1 = 13 wyjść
Roco ST44 z płytką Kamila B:
- 2x kabina
- 1x przedział maszynowy
- obsługa wentylatora (co prawda to nie światło ale chyba też jakieś wyjście
)
3 + 3 + 2 + 2 + 2 + 1 = 13 wyjść + opcjonalnie wentylator (nie montowałem, wiem, że jest) = 14
Przy włączonym SUSI na płytce działa mi 11 wyjść, brakło drugiej kabiny i przedziału maszynowego. Nie znam się na tym, ale jeśli dałoby się po SUSI (cokolwiek to jest i jakkolwiek to działa) uruchomić więcej wyjść to spoko, a jak nie to hardware'owo jak ESU i pozostałe dałoby radę w przyszłych wersjach zrobić punkty lutownicze ze względu na jak rozumiem ograniczenia w standardzie Plux22?
Swoją prośbę dodatkowo uargumentuję tym, że fajnie jest do lokomotywy dodać jakiegoś dodatkowego leda niż jest w standardzie, np. SchlesienModelle w instrukcji podaje, że można sobie samemu oświetlić dodatkowo pulpit czy przedział maszynowy dla przykładu.
SM31:
- 2x + 2x czerwone = 4 czerwone
- 4x stopnie oświetlone na 1 wyjściu = 1
- 1x kabina
3 + 3 + 2 + 2 + 1 + 1 = 12 wyjść
PIKO ST44:
- 2x kabina
- 1x przedział maszynowy
3 + 3 + 2 +2 + 2 + 1 = 13 wyjść
Roco ST44 z płytką Kamila B:
- 2x kabina
- 1x przedział maszynowy
- obsługa wentylatora (co prawda to nie światło ale chyba też jakieś wyjście
3 + 3 + 2 + 2 + 2 + 1 = 13 wyjść + opcjonalnie wentylator (nie montowałem, wiem, że jest) = 14
Przy włączonym SUSI na płytce działa mi 11 wyjść, brakło drugiej kabiny i przedziału maszynowego. Nie znam się na tym, ale jeśli dałoby się po SUSI (cokolwiek to jest i jakkolwiek to działa) uruchomić więcej wyjść to spoko, a jak nie to hardware'owo jak ESU i pozostałe dałoby radę w przyszłych wersjach zrobić punkty lutownicze ze względu na jak rozumiem ograniczenia w standardzie Plux22?
Swoją prośbę dodatkowo uargumentuję tym, że fajnie jest do lokomotywy dodać jakiegoś dodatkowego leda niż jest w standardzie, np. SchlesienModelle w instrukcji podaje, że można sobie samemu oświetlić dodatkowo pulpit czy przedział maszynowy dla przykładu.