• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

Neonmat

Użytkownik
Reakcje
19 1 0
Udało mi się stworzyć pakiet dźwiękowy do Br218. Jak na razie sprawdza się bardzo dobrze. Jak ktoś ma czas to proszę testować i dać znać jak działa u niego.
Funkcje:
F1- silnik
F2- trąbka wysoka
F3- trąbka wysoka niska
F4- gwizdek
F5- zapowiedź 1
F7- zapowiedź 2
F8- zapowiedź 3
F9- wydmuch powietrza
F10- sprzęganie/rozprzęganie
F11- kompresor
F12- drzwi lokomotywy
F13- hamulec ręczny
F14- wentylator
F15- tankowanie
F16- piaskowanie
F17- skrzyp kół

Załączniki

marcinx00

Aktywny użytkownik
Reakcje
68 0 0
zrobiłem następny pakiet do nohab na próbę więc możecie się pobawić zmodyfikować i przesłać poprawioną wersję zawsze ktoś skorzysta

Załączniki

kiko_s

Użytkownik
Reakcje
62 1 0
Witam kolegów, mam pytanie. Przy zmianie płytki w SM42 na Railbox "udało" mi niestety się spalić górnego leda, czy ktoś próbował go przelutować z innej płytki, czy to wykonalne ?

kdam

Aktywny użytkownik
Reakcje
83 2 0
Witam kolegów, mam pytanie. Przy zmianie płytki w SM42 na Railbox "udało" mi niestety się spalić górnego leda, czy ktoś próbował go przelutować z innej płytki, czy to wykonalne ?
Można taką diodę kupić, nie znam się dokładnie ale wydaje mi się, że to może być SMD 0603 lub SMD 0805, warto zwrócić uwagę na barwę. Diody są tanie, najlepiej kupić kilka i przetestować. W SM42 światła są mocne, może to ewentualnie być SMD PLCC2?

Ostatnio edytowane:

kiko_s

Użytkownik
Reakcje
62 1 0
Można taką diodę kupić, nie znam się dokładnie ale wydaje mi się, że to może być SMD 0603 lub SMD 0805, warto zwrócić uwagę na barwę. Diody są tanie, najlepiej kupić kilka i przetestować. W SM42 światła są mocne, może to ewentualnie być SMD PLCC2?
Tak wiem, chodziło mi o to czy da się tą oryginalną diodę wylutować. Próbowałem i z marnym skutkiem, ona tak się trzyma jakby była dodatkowo doklejona.