• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Pytanie? DCC Wi-Fi Dekoder jazdy dźwiękowy RB 2300

Vir00z

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Temat chyba można uznać za zamknięty.
Dekoder przestał odpowiadać. Jedna dioda po podaniu napięcia robi się gorąca.

Błędy trochę będą mnie kosztowały, ale na przyszłość będę miał dobrą lekcję.

Ostatnio edytowane:

Vir00z

Nowy użytkownik
Reakcje
0 0 0
Po kontakcie drogą mailową z producentem jeden kabel zostawiłem na + w płytce lokomotywy. Drugi przelutowałem na pole 4 na dekoderze (taaak, teraz już wiem, że tak się nie robi).
1743807446009.png

(tu pole nr 5. zmieniłem na pole nr 4)

Zmieniłem CV

1743807514154.png

i chwilę to działało. Po chwili przestało działać oświetlenie a potem padło wszystko.
Dwa miejsca zaznaczone na foto niżej robią się gorące, co z resztą widać po przegrzanej koszulce.
1743807803139.png

railbox

Aktywny użytkownik
Donator forum
Producent
Reakcje
262 0 2
Po kontakcie drogą mailową z producentem jeden kabel zostawiłem na + w płytce lokomotywy. Drugi przelutowałem na pole 4 na dekoderze (taaak, teraz już wiem, że tak się nie robi).
Zobacz załącznik 1115089
(tu pole nr 5. zmieniłem na pole nr 4)

Zmieniłem CV

Zobacz załącznik 1115090

i chwilę to działało. Po chwili przestało działać oświetlenie a potem padło wszystko.
Dwa miejsca zaznaczone na foto niżej robią się gorące, co z resztą widać po przegrzanej koszulce.
Zobacz załącznik 1115091
Proszę wysłać ten dekoder na serwis najlepiej z lokomotywą. Sprawdzimy co doprowadziło do takiego uszkodzenia. Czy możebyć tak, że wtyczka NEM652 była podłączona odwrotnie?