• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciężarówki Gryngola 1:43

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
394 0 1
Dziś przedstawiam model, który czekał na ukończenie od roku. Jest to Lublin 51 POM - GM-8. Model powstał z konwersji wojskowego modelu z KAP z zabudową od Resin Labor. Mam nadzieje że zapoczątkuje mini kolekcję pojazdów Lublin 51 (następny w kolejce wóz warsztatowy).

Podstawkę wykonał mój kolega Brader do swojego Ziła 130. Muszę kiedyś zabrać się za ukończenie jakiejś dioramy z remizą, bo trochę strażackich modeli się już uzbierało i dobre by było je przedstawić we właściwej scenerii.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.540 387 20
Kapitalny ten Lublin. Nie przepadam za strażackimi, ale ten mi się podoba. (y)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.540 387 20
Kolejna bardzo ciekawa zabudowa. Pięknie go zrobiłeś, gratuluję. (y)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.540 387 20
Szacun za obydwa projekty. Piękne modele i właściwie unikatowe... (y)(y)(y)

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
394 0 1
Model na piątek, STAR 28 ZM-7. Model z kolekcji DeA, zmieniony kolor kabiny i podwozia. Kalki od Polskimodel Kalkomanie a górna siatka w zabudowie od X-Decals . Wycieraczki fototrawione Polish Resin Models i lusterka od Pawła Pasterza. Taki ulepek
Model dopiero co przyjechał na bazę więc jest czysty, ale niebawem rusza na ulice.....

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.540 387 20
Pięknie wygląda zamiatarka po Twoich przeróbkach. Niby kilka dodatków, dobry kolor kabiny i od razu model wygląda jak realna ciężarówka. DeA powinna się od Ciebie uczyć jak wydawać modele bez wielkiego dodatkowego nakładu.
Szacun za przeróbkę. (y)(y)(y)

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
394 0 1
Przedstawiam Ursusa C-385 po małych modyfikacjach. Na pierwszy ogień poszły do zamiany koła. Do modelu dostarczyła je jak zawsze niezawodna ekipa Resin Labor . Dostępne są trzy rodzaje przednich kół. Usunąłem tę płytę do mocowania lemiesza. Z tyłu w ściance wyciąłem otwór na szybę oraz dorobiłem chlapacze. Pomalowałem wnętrze, oraz całe podwozie. Na koniec wymieniłem lusterka na drukowane do modelu Nysy, dostępne u Pawła Pasterza na FB.

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
26.540 387 20
Ursus po Twoich przeróbkach zaczyna wreszcie prawidłowo wyglądać. Tak powinien być wydany przez tego gazetkowego wydawcę...
No a Lublin kapitalny. To też brakujący model w kolekcji ciężarówek. Zamiast wydawać zapychacze z rynków węgierskich itp. to powinni na polski rynek zrobić właśnie takiego Lublina.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
394 0 1
Witajcie. Dziś przedstawiam Wam ostatni model jaki zrobiłem, Star 266 "Leśnik". Baza pochodzi z Deagostini a zabudowa to wydruk 3D z żywicy plus elementy fototrawione.. Model jest delikatny i ciężko go przestawiać, dlatego na razie przyczepa nie jest trwale połączona z samochodem jak i zabudowa nie jest przyklejona. Trochę zabawy był z linami, ale udało się je poprzeciągać.