• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciężarówki Gryngola 1:43

wojtek_

Aktywny użytkownik
Reakcje
187 20 1
Modele jak modele - zdążyliśmy się przyzwyczaić do mistrzowskiego poziomu Twoich prac... Ale dioramka! - niby nic na niej nie ma, a jest genialnym tłem do prezentacji modeli! Ukłony!

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Star piękny, ale Volva w barwach PEKAESU wymiatają. Kapitalnie je zrobiłeś. Jestem pod wrażeniem... (y)(y)(y)

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Przedstawiam jeden z modeli nad którym pracowałem jakiś czas. Powstał z Jelcza 640 Betoniarka (kabina, rama, koła), drabina z modelu Iveco/Magirus, podest wydruk 3D, a wieżyczka obrotowa wykonana z hipsu. Nie jest idealny, ale jest, a nie wiadomo czy DeA taki wypuści. Musze zrobić nowy kosz, bo ten z Magirusa jest za duży.

Została mi zabudowa ze Skody 706 polewaczka, więc postanowiłem ją troche zmodernizować i zamontować na podwoziu Jelcza.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Strażackie to nie moja bajka, ale wykonanie świetne. (y) Natomiast Jelcz polewaczka jest rewelacyjny. Świetny pomysł jak i wykonanie. Gratuluję (y)

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
W końcu udało mi się skończyć oba Jelcze 316. Kolory trochę inne niż pierwotnie planowałem. W białym brakuje jeszcze tablic rejestracyjnych. Modele powstały z wysokiej jakości wydruku 3D (ramy, osprzęt, koła, skrzynie i plandeka), natomiast kabiny pochodzą z modeli z kolekcji DeAgostini. W kabinach zmienione zostały stopnie, lusterka i wycieraczki, dodatkowo dorobione uchwyty pod przednią szybą, zeszlifowane kierunkowskazy i zastąpione odlewami z żywicy. Niebawem kolejne Jelcze z serii 31x.... ;)