• Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciężarówki Gryngola 1:43

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
501 0 1
Ostatnio w ramach odskoczni od ciężarówek w jedynej słusznej skali, dostałem małe zleconko na duży model. Syrena 104 w skali 1:24 z kolekcji Hachette.
Model na prezent dla kolekcjonera prawdziwych pojazdów, przedstawia Syreknę jaką posiada w swoich zbiorach.

Jacek765

Znany użytkownik
GGM
SMK Katowice
NAMR
Reakcje
4.282 67 3
Żeby bardziej wyglądał na oryginał to oprócz bagażnika z walizkami trzeba by zrobić trochę wgniotków na przednim błotniku i na tylnym zaraz za drzwiami nad progiem ;):ROFL:. A poza tym to model wygląda rewelacyjnie. Kawał świetnej roboty (y)(y)(y). Lepszy niż oryginał :)

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
501 0 1
Witajcie. Przedstawiam Wam kolejny model Jelcz 315, wykonany na bazie kitu żywicznego od Jankol's Model World (rama, skrzynia). Kabina na modelu DeA. Lusterka i wycieraczki od Pawła Pasterza (polecam). Blaszki fototrawione na kabinę (schodki) od Polish Resin Models a kalki od Polskimodel Kalkomanie . Za podwyższenie burt posłużyły patyczki do mieszania herbaty i kawy ściągnięte z Anglii mają idealny kształt desek

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
501 0 1
Najnowszy STAR w mojej kolekcji, STAR c28 z naczepą D-11. Model Stara to kompletny kit żywiczny od Jankol's Model World kabina DeA, lusterka i wycieczki Paweł. Naczepę dostarczyli chłopaki z Resin Labor .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I drugi model STARA na ten weekend, Star 29 Furgon. Rama i zabudowa to wydruk z żywicy od Jankol's Model World , lusterka i wycieraczki od Pawła Pasterza.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.323 391 20
Rewelacyjne modele robisz. Jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności. Pięknie się ogląda takie prezentacje... Gratuluję. (y)(y)(y)
Wracam do oglądania... :D

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
501 0 1
W końcu udało mi się skończyć pierwszego bramowca, STAR 200 z zabudową PRESKO.

Szybka akcja przemalowania Jelcza 640 betoniarki dla kolegi

I za ciosem pod aerograf poszedł Steyr 91 wywrotka, również dla kolegi

Do mojego zamówiłem w Nanofakturze kiper tylnozsypowy i będę przerabiał ma Transbud :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
28.323 391 20
Star bramowiec wyszedł Ci rewelacyjnie. Piękny model. Pozostałe też fajne, ale Star przyćmił Jelcza i Steyra.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
501 0 1
W końcu udało mi się dokończyć model, a w zasadzie dwa. Jest to zestaw ciągnika siodłowego JELCZ c417K i naczepy METALCHEM Kościan CN/18-O/N. Naczepa żywiczna pochodzi od chłopaków z Resin Labor, natomiast ciągnik powstał w oparciu o ramę żywiczną od Jankol's Model World a kabina z modelu DeA. Kalkomanie na naczepę przygotował X-Decals a na ciągnik kalko-mania.pl.

I w komplecie z naczepą

[/URL