• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciężarówki Gryngola 1:43

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Mercedes ze srebrnymi felgami ma pomalowany środek, tak samo Skoda :) W każdym moim modelu staram się malować wnętrze, nie daje co prawda dodatków, ale maluje ;)

Brodagaz

Znany użytkownik
Reakcje
28.362 109 2
Mercedes ze srebrnymi felgami ma pomalowany środek, tak samo Skoda :) W każdym moim modelu staram się malować wnętrze, nie daje co prawda dodatków, ale maluje ;)
Napisałem , bo na zdjęciach nie widać, zwracam honor ;), z dodatkami w 1/43 to chyba nie jest zbyt bogato, zgaduje tylko bo się nie zagłębiałem w temat a drukarki 3d nie mam więc :(

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Dosatki są, wydruki 3D, albo dodatki typu gazeta, mapa, firanka, kocyk, to juz we własnym zakresie mozna wydrukować w skali< Tak robi min, Wojtek i Łukasz :)

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Świetne modele zrobiłeś. W Mercedesie NG felgi w kolorze ramy były w zdecydowanej większości samochdów w barwach PEKAES. Część miała srebrne felgi, ale cała tarcza ze śrubami była czerwona i piasta była czerwona.
Poza tym to fajnie razem wyglądają.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Witajcie. Dziś udało mi się skończyć pierwsze Volvo F89. Model bazowy z kolekcji DeA. Został dodany osprzęt na ramę, zbiorniki paliwa. Skrzynia zaadoptowana z Jelcza 415, z tym że w Volvo zamontowałem ją obróconą o 180 stopni. została podniesiona plandeka o 5mm. Skrzynia nie jest idealna ale na te chwile taka zostanie, w przyszłości będę ją robił od początku. Pod przednią szybą dodałem uchwyty. Dodatkowo zostało pomalowane wnętrze. Kalki na drzwi X-Decals, napis Volvo na atrapie i emblematy na drzwiach Polish Resin Models.

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.903 387 20
Gratuluję przeróbki. Całokształt wygląda bardzo dobrze. W szczegółach można znaleźć nieprawidłowości, ale... gratuluję umiejętności. Model wygląda o niebo lepiej od wydanego przez DeA.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Tym razem nie ciężarówka, ale zabudowa ze Stara 660 K-407 zamontowana na podwoziu gąsienicowym. I tak oto powstałą koparka Waryński K-408. Model przemalowany, dodane przewody hydrauliczne i nowe ramie z ruchomą łyżką.

Czekam jeszcze na kalkomanie.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Trochę przerobiłem koparkę ze STARA 660M2 K407 i wyszła koparka K408

I druga do kolekcji, tym razem K406

I mała szybka przeróbka Hydrosa

Kabinę będę malował od nowa na jaśniejszy niebieski, zrobię od nowa uchwyty pod przednią szybą, i boczne kierunki wraz ze schodkami...
To samo z żurawiem, tez będę go szpachlował, malował, dorabiał linki, przewody itp.
Ale to plany na przyszły rok :)

Taka mała przeróbka ostatniego modelu Jelcza. Nie wiem czy takie barwy są ok, ale takie miały być i uważam że wygląda lepiej niż ten cyrkowy co zaserwowało DeA :)

teraz muszę nad moim pomyśleć, co z nim zrobić.

Ostatnio edytowane:
OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Przedstawiam Wam mój najnowszy projekt którym jest STAR 200 SD-25. Kabina wzięta z Jelcza 005M (wymienione siatki grilla na fototrawione od Polish Resin Models, lusterka Paweł Pasterz, kalki z www.kalko-mania.pl). Podwozie, koła i zderzak ze Stara 200, nadkola STAR 28. Drabina z podestem z Citroena 450. Podest musiałem przedłużyć, dorobić pod spodem skrytki, błotniki, żaluzje (wszystko z Hipsu). Na górze doszło siedzisko i barierki. Jeszcze muszę dorobić tablice rejestracyjne i poprawić kilka detali.

Zdjęcie prawdziwego pojazdu