• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Ciężarówki Gryngola 1:43

mafo

Moderator Forum Samochodowego
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.910 387 20
Kapitalny model zrobiłeś. Jestem pod wrażeniem. Podstawka też ciekawa. Pięknie spasowałeś model z tą dioramką. (y)

MK87

Aktywny użytkownik
Reakcje
583 1 0
Model wygląda kapitalnie, diormaka też jest super, nic tylko pogratulować umiejętności.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Dziękuję. Dioramka nie jest mojego autorstwa, kupiłem ją kiedyś razem z modelem Kamaza. Innej nie mam więc ją używam czasami do robienia zdjęć modeli. W planach mam wykonanie większej, fragment bazy samochodowej albo kawałek placu budowy.

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Kolejny model w kolekcji STAR A28 ŻS-4, w modelu wymienione olinowanie, przemalowane felgi i podest żurawia.

Jeszcze jeden żuraw w kolekcji, STAR 660 ŻSH-6 - model żywiczny produkcji ResinLabor

W międzyczasie powstał spychacz DT-75, bazowy model to traktor gąsienicowy z Hachette, dodane wydruki żywiczne w postaci lemiesza, siłowników itp.

Ostatnio edytowane:

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.910 387 20
Piękne rzeczy robisz z tymi modelami. (y) Przeróbki i waloryzacje na duuuży plus. Pełen realizm. (y) Przyjemnie się ogląda takie modele. :)

mafo

Zespół forum
Donator forum
Reakcje
25.910 387 20
Trochę mocno zmęczony życiem, ale wygląda całkiem spoko. Skąd miałeś zabudowę? Czyżby to także Resin Labor?

OP
OP
gryngol

gryngol

Aktywny użytkownik
Reakcje
334 0 1
Trochę w ramach zabawy, zająłem się moim Jelczem 317 z Daffi. Z kabiny został usunięty lakier i a następnie została pomalowana od nowa, zeszlifowane uchwyty pod wycieraczkami i w to miejsce dałem odpowiednio dogięte zszywki, przednie kierunkowskazy i zastąpione żywicznymi, usunięte wycieraczki z przedniej szyby i w to miejsce dałem wycieraczki od śmieciarki z KCP, dodane boczne kierunkowskazy żywiczne, koła z oponami z Resin Labor, przerobiłem mocowanie koła zapasowego, od nowa zrobiona przednia ściana kipra, a cały kiper pomalowany na ciemny szary, przemalowane podwozie i rama, kalki od Polskimodel. Lusterka z hipsu a pałąki z cienkiego drutu, tylne lampy z żywicy. Aha, no i wnętrze też nabrało kolorów