• Ten serwis używa "ciasteczek" (cookies). Korzystając z niego, wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. Learn more.
  • Szanowny Użytkowniku, serwisy w domenie modelarstwo.info wykorzystują pliki cookie by ułatwić korzystanie z naszych serwisów. Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Mój ZNTK ZNTK "Kwachy"

Zbigniew Gałczyński

Moderator Działu Tabor
Zespół forum
Donator forum
Reakcje
4.244 30 1
Michał wiem dobrze,że to już drugie Twoje podejście do tematu 101C. Model wyszedł super - gratulacje !
Nie jest jednak tak ,że tylko u Ciebie wychodzą w końcowej fazie niuanse - ja też tak mam;)
Moje podejście jest już trzecim z kolei, ale postanowiłem mieć ten wagon i muszę go skończyć.
Ale tak perfekcyjnego wnętrza jak u Ciebie to miał nie będę:(
Reasumując jak już pisali koledzy wyżej - kawał super modelarskiej pracy !
Brawo.gif

Hardtech

Znany użytkownik
GGM
Reakcje
92 0 0
Wagon na prawdę kapitalny, kunszt modelarstwa. Swoją drogą dziwie się że żaden z producentów ni wypuścił jeszcze naszego pocztowca, z pewnością popyt na niego olbrzymi. Jedynie co, to pseudo poczta w dziwnej skali z absurdalnymi cenami.

Wojtek_Kraków

Aktywny użytkownik
Reakcje
429 1 0
To dobrze, to 304C. Obfotografuj go porządnie. Wierzę, że Michał też go zrobi. :)
Parę lat temu go fotografowałem na tyle na ile to było możliwe.

Acid zdradź proszę jeszcze jak robiłeś zdjęcia. Co to za tło i podstawka, jakie czasy i przesłony.

Jedyne co to mi tylko ten kabel trochę nie pasuje na czole. Jakiś taki gruby i błyszczący.
Ale tak jak pisałem wyżej -super model.

OP
OP
Acid Rain 1973

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Tło w przypadku białych zdjęć to dwa kawałki białego kartonu. W czarnych to czarne PCV przykryte kawałkiem 5 mm akrylu (handlowa nazwa perspex czy też plexi), Czas to w każdym przypadku 1/160 (zdjęcia z dwoma lampami) a f to między 8 a 14. Niestety dysponuję tylko ciemnozaurem Sigmy, 18-300 i cudów nie należy oczekiwać po tym słoiku. Co do kabla na czole to masz rację choć na żywo sprawia trochę lepsze wrażenie ale poprawię go na delikatniejszy. Natomiast dziś wyszła o wiele bardziej zabawna sytuacja, kilka ładnych godzin wgapiania się w zdjęcia wagonów 101C a i tak nie ustrzegłem się banalnego błędu (Janku dzięki za czujność! oby więcej takich ludzi). Otóż skupiając się na pierdołkach nie zauważyłem, że wagony te posiadały dwie prądnice! Błąd zostanie w najbliższym czasie naprawiony podobnie jak oba kable na czołach zostaną wymienione na subtelniejsze.

Wojtek_Kraków

Aktywny użytkownik
Reakcje
429 1 0
Właśnie o czarne tło mi chodziło. Bardzo mi się podobają te zdjęcia.

A bo widzisz, tak fajnie model wyszedł że całościowo bardzo przykuwa uwagę i błędy dopiero dostrzega się później. Tak jak ten kabel czy prądnicą ;)

OP
OP
Acid Rain 1973

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
Prądnica zamontowana i pomalowana, kabelki podmienione i tym samym mogę uznać model za skończony (Uffff..... ;) ). Oczywiście brakuje jeszcze oświetlenia, załogi i tabliczki kierunkowej ale te elementy pojawią się dopiero w trakcie budowy następnych elementów mojej wydumanej układanki (właśnie dotarła kolejna paczka z Modelmanii) ale to nie wcześniej niż późną jesienią.

A tym czasem młodziutki samiec pocztowca wyruszył w swój pierwszy spacer poza rodzinne gniazdo. W otoczeniu starszych osobników dzielnie podąża za przywódcą stada zwiedzając swe naturalne środowisko
_MG_2852.jpg

Odważnie pręży swe smukłe ciało, wyginając się w łuku za Paprokami
_MG_2908.jpg

Karnie podąża za swym przewodnikiem
_MG_2945.jpg

By dotrzeć wreszcie do celu swej podróży, bezpiecznej zatoki Szadek
_MG_2959.jpg

- czytała Krystyna Czubówna.

OP
OP
Acid Rain 1973

Acid Rain 1973

Znany użytkownik
FREMO Polska
Reakcje
304 0 0
z czego zrobiłeś niebieskie sygnały?
Kawałek czarnej izolacji z jakiegoś drucika robiący za oprawkę i włożony w to kawałeczek światłowodu spęczniony na końcu nad świeczką pomalowany niebieskim markerem do CD (nie miałem pod ręką transparentnego lakieru...). Ciutkę przeskalowane i bez siatki ochronnej ale na nią już nie starczyło mi inwencji...

Autor wątku Podobne wątki Forum Odpowiedzi Data
Tabor 13
Tabor 2
Tabor 3
Tabor 9
Tabor 9